60Hz monitörde 144FPS alınır mı?

İlk dediğin doğru fakat CS:GO tarzı oyunlarda V-Sync açmak farenin azıcık geç tepki vermesini sağlar. O yüzden monitör 60 HZ'de olsa yüksek FPS her zaman daha iyidir CS:GO tarzı oyunlarda.
Dediğiniz doğru olabilir, genelde hikaye tabanlı oyunlar oynadığım için yüksek FPS veya hertz'e ihtiyaç duymadım. Ama yüksek FPS'in avantaj olduğunu duymuştum CS:GO oynayan hiçbir arkadaş FPS sabitlemiyor çünkü .
Ben 144FPS alsam dahi bir sorun olmaz değil mi ?
Tabii ki olmaz, rahatsız edici bir durum yaşamadıkça müdahale etmenize gerek yok. Tek demek istediğimiz 144 FPS de alsanız göreceğiniz 60 FPS olacak.

Peki mesela ben 60FPS'le de oynasam 144FPS'lede oynasam aradaki farkı hissederim değil mi?

Bir 144 Hz monitörden alacağınız keyfi veremez, 60 Hz'de 60 FPS kilidiyle oynamak daha smooth bir deneyim elde etmenizi sağlar. Ha ama dikey eşitlemeyi kapatıp 60'ın üstüne çıktığınız zaman rahatsız edici 'kasarmış gibi oluyor ama FPS'im yüksek' hissiyatını yaşarsınız elbette.

Teşekkürler hocam. İnternette yok 60Hz monitör için 60FPS'den fazla oynayamazsın falan filan... dediler kafamı karıştırlar, kafa karışıklığım sayenizde gitti.

Bende LG'nin hem televizyon hem PC'ye dönüşebilen modeli var. Sorum şu, bu PC 60Hz'de bir oyun açarak 144FPS ve daha üstü alır mı? Yoksa her oyunda 60FPS'den üste çıkamaz mı?

Monitörün yenileme hızı yani HZ değeri ne kadarsa o kadar alınır. 60 FPS üstü almanız imkansız.
60’ın üstüne çıkıldığında kasarmış gibi his vermez. Yanlış yönlendirmeyin. 60 FPS her oyun için gayet yeterlidir.
Teşekkürler hocam. İnternette yok 60Hz monitör için 60FPS'den fazla oynayamazsın falan filan... dediler kafamı karıştırlar, kafa karışıklığım sayenizde gitti.
Bilgisayar size 144 FPS verir ancak monitör yüzünden siz 60 FPS görürsünüz. Kafa karıştıracak bir şey yok. İnternette okuduğunuz şey doğru.

Kardeşim hem 144FPS verir diyorsun sonrada internettekiler doğru diyorsun anlamadım olayı? Madem 60FPS'den fazla alamayacağım neden 144FPS verir diyorsun?

Neden yanlış bilgi verecekmişim? Kasarmıştan kastım 60 FPS kilidiyle elde edeceği akıcılığı elde edememesiydi ki bu zaten bilinen bir gerçek. Bu noktada birçok kullanıcının benzer şekilde kasma hissiyatı şeklinde ifade ettiği zibilyon tane konu var bu forumda, açıp inceleyebilirsiniz. Fazla FPS'in bir zararı yok elbette ama 60 Hz bir monitörde 60 FPS ve üstü değerlerle oyun oynamanın pek bir mantığı yok bana göre, olsaydı zaten 144/165/240 Hz gibi tazeleme hızına sahip monitörler üretilmezdi.

Kardeşim hem 144FPS verir diyorsun sonrada internettekiler doğru diyorsun anlamadım olayı? Madem 60FPS'den fazla alamayacağım neden 144FPS verir diyorsun?
Sakin olun, bilgisayar 144 FPS verir ancak monitör yüzünden siz onu 60 olarak görürsünüz diyorum. Anlaşılmayacak ne var?

Kendi deneyimlerime dayalı söylüyorum. 60 Hz bir monitörde, 60 FPS kilidi koyup V-Sync kapalı şekilde yırtılmaların etkisi artarken, kilidi kaldırıp 100 FPS üzerini gördükten sonra yırtılmaların etkisi ciddi bir şekilde azalmıştı.
Ayrıca 60 FPS üzerine çıktığımda akıcılığın bir nebze olsun arttığını fark ettim. Tabii ki bir 144 Hz'in akıcılığı kadar değil fakat hissettim biraz.
Bir de bu konuyla ilgili Recep Baltaş'ın bir yorumu vardı. Bulabilirsem çok iyi olacak.

Teşekkürler Ponçik, banada aynısı geldi, bende Youtube'da araştırıyordum adam 60Hz 60FPS ve 60Hz 144FPS oyun oynadı bana 60Hz 144FPS biraz daha akıcı geldi.

(Tabii ki 144Hz monitör daha akıcı ona laf yok.)

Birde bu Hz'lerin olayı hem daha akıcı, hemde düşmanı atıyorum 6ms daha önce görmeden ibaret değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…