60Hz monitörde maksimum 60 FPS mi alınır?

Berkantuzelll

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarım/Teknik Servis/Bilişim Mezunu
Merhaba arkadaşlar, AMD Ryzen 5 2600, MSI GTX 1660 Super Gaming X sistem topladım. 2-3 güne elime geçecek fakat monitörüm 60Hz, maksimum göreceğim FPS 60 mı olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
VSYNC kapalı kullanırsan oyunlarda 60 FPS'den fazla alırsın.
Yüksek FPS alması demek, yüksek FPS görmesi demek değildir.

Gözle görülecek olan maksimum 60 FPS'dir. Yani evet.

Ve bu 2 mantıklı cevabı da ciddiye al.
Vsync kapalı iken bazı oyunlarda yırtılmalarla karşılaşabilirsin.
Hayır, FPS'iniz ekran kartınızın el verdiğince yüksek olacak. Sizin gördüğünüz kare sayısı 60 FPS olacak. Yukarıdaki arkadaşlara da ayrıca katılıyorum.

Şu HZ FPS mevzusunu bırakın gidin CS:GO açın 60 Hz monitörde V-Sync açıp 60 FPS oynayın bir de 300 FPS aradaki farkı hissetin tüm FPS oyunlarında böyledir. 60 Hz ise 60 FPS akıcılığı tamamen yanlıştır bana göre.

Monitörün 60Hz olsa bile v-Sync kapalı olması şartıyla ekran kartında el veriyorsa 120FPS bile alabilirsin ama yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi 120FPS alsanızda 60FPS gibi göreceksiniz.

VSYNC kapalı kullanırsan oyunlarda 60 FPS'den fazla alırsın.
Peki monitörümde vsync özelliği var mı? Onu nasıl ayarlıyabilirim?
Hayır, FPS'iniz ekran kartınızın el verdiğince yüksek olacak. Sizin gördüğünüz kare sayısı 60 FPS olacak. Yukarıdaki arkadaşlara da ayrıca katılıyorum.

Peki akıcı oynarmıyım ?
Sisteminiz 70FPSde verse 150FPSde verse monitörünüz size en fazla 60FPS yansıtacaktır.
Anlamı kalmıyor mu yani bu sistemi toplamamın ?
Yüksek FPS alması demek, yüksek FPS görmesi demek değildir.

Gözle görülecek olan maksimum 60 FPS'dir. Yani evet.

Ve bu 2 mantıklı cevabı da ciddiye al.
Anlamı kalmıyormu hocam peki bu sistemi almamın ?
Monitörün 60Hz olsa bile v-Sync kapalı olması şartıyla 120FPS bile alabilirsin ama yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi 120FPS alsanızda 60FPS gibi göreceksiniz.
Hangisi mantıklı peki ikisi aynı hesaba gelmiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…