60Hz monitöre OC yapmak mantıklı mı?

Merhaba arkadaşlar 60Hz AOC 1975W monitörüm var. 78Hz'e kadar destekliyor hangisini kullanmalıyım? CS:GO oynuyorum genelde. @Recep Baltaş değerli yorumunuzu bekliyorum

Dosya Ekleri

• IMG_20200817_162142.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
ben 60 HZ monitörümü neredeyse 1 yıldır 84 HZ'e OC'lanmış şekilde kullanıyorum ve herhangi bir sorun oluşmadı. Sadece monitörüm biraz daha fazla ısınmaya başladı ancak halen herhangi bir kötü etkisini göremedim. Monitörü zaten 150 TL'ye aldığım için çok fazla umursamıyorum ancak hasar görme riski her zaman var.

Ahahha haklısınız yanlışlık olmuş hocam.

Hocam Max değerini mi kullanayım yoksa direkt sabit 75Hz mi? Oyunda bayağı fark oldu bu arada.
@Recep Baltaş olmasın o.
Eğer CS oynuyorsan daha iyi olur ama öyle aman aman bir şey bekleme.
Yani 60Hz-144Hz farkı olmaz.
Reis az da olsun fark etti ya çok memnun kaldım umarım sorun olmaz.

Teşekkür ederim hocam başka bir öneriniz var mı?
Başka önerim yok fakat öneriye benzer bir şeyden bahsetmek istiyorum. OC yaptığında, istediğin çözünürlükte istediğin HZ değerini alabilmek için her çözünürlüğe ayrı ayrı HZ değeri girmek gerekiyor. Eğer 1024x768 veya benzeri başka çözünürlükleri de kullanıyorsan onları da OC yaptığın programdan düzenlemelisin. Ekstra HZ'in keyfini çıkarın, hiç para vermeden yeni bir monitör almış gibi oluyorsunuz. O hissi çok iyi bilirim.

Hocam ben bedavaya getirmiştim,bende 84hz kullanıyorum.Benim de hiç umrumda değil.
Sanırım VGA kablosu desteklemediğinden bir adım fazlasına çıkamıyoruz.
85hz yaptığımda direk görüntü gidiyor.

Ben 60Hz monitörümü 74Hz'ye OC yaptım ve 1 senenin ardından kısmen bozuldu. Bazen ekran 2 saniyeliğine siyah olup tekrar geliyor.

Hocam ben bedavaya getirmiştim,bende 84hz kullanıyorum.Benim de hiç umrumda değil.
Sanırım VGA kablosu desteklemediğinden bir adım fazlasına çıkamıyoruz.
85hz yaptığımda direk görüntü gidiyor.
Bende de aynı durum var. DVI kullanıyorum ve 85 HZ'i hiçbir şekilde göremiyor. 84'de iyidir ama.
Ben 60Hz monitörümü 74Hz'ye OC yaptım ve 1 senenin ardından kısmen bozuldu. Bazen ekran 2 saniyeliğine siyah olup tekrar geliyor.
OC'dan sonra bozulup bozulmaması biraz şans işi açıkcası. Ben de yaklaşık OC'lu şekilde 1 yıldır kullanıyorum ve herhangi bir bozulma yaşamadım. Ama ileride bozulma ihtimali halen var tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…