6200 TL Sistem Toplama

Düşündümde biraz zorlayarak 7000'e çıkabilirim. Ryzen 7 3700X'le ASUS Prime X570-PRO ankartını düşündüm. Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti düşündüm. İyi mi sizce?
1660ti yerine 1660Super almanızı öneririm, ayrıca sisteminizde x570 kullanacak kadar yüksek parçalar yok. Oyun yerine 550 serisini kullanmanız bence daha mantıklı olur. Yani anakart için bu kadar büyük mebla vermenize gerek yok. Zaten ryzen 4. nesil işlemcide kullanmayacaksınız bu yüzden şuan kesin destekleyen 450-550 serilerinden birini kullanmanız bence daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Aradaki farkı ise ekran kartına ekleyerek 2060 alabilirsiniz , ya da Rx 5700XT
Düşündümde biraz zorlayarak 7000'e çıkabilirim. Ryzen 7 3700X'le ASUS Prime X570-PRO ankartını düşündüm. Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti düşündüm. İyi mi sizce?
Belirtmiş olduğunuz asus prime x570 pro modelinin fiyatı ortalama 1600-1700 tl civarlarında. Bunun yerine 700 tl civarlarındaki anakartları seçip ekran kartına +1000 tl takviye yapmanızı canı gönülden öneririm.

Oyun için kullanacaksan;

Işlemci olarak Intel bak, ekran kartını RTX serisi alma.

Oyun için kullanacaksan;

Işlemci olarak Intel bak, ekran kartını RTX serisi alma.
10. Nesil intel çıkmadan şuan inteli seçmesinin hiç bir yönden + sı olmayacak. 3700x ile aynı-yakın performansı verecek işlemcilere çok çok daha fazla para vermesinin hiç bir mantıklı sebebi yok.

Ekran kartı seçemedim 3600-3700 TL'lik bütçe kaldı SSD almayacağım eskisini takacağım.
Sizce ekran kartı ne alayım bütçe arttı çünkü.
Bir de monitör tavsiye eder misiniz fiyatın içinde değil çok pahalı olmasın beni başta idare etsin yeter.
Bu anakart daha mı iyi. MSI X470 Gaming Plus Max AMD X470 4133MHz DDR4 AM4 ATX Fiyatı
Bende bir türlü anakart seçemedim ha.

Son düzenleme:
B450m anakartların ryzen 4. nesil desteği alacağı kesin olarak netleşti. Ryzen işlemci alacaksanız kesinlikle f/p olan b450m anakartları almanızı şiddetle tavsiye ederim. İleride işlemci değiştirecek olursanız yararınıza da olacaktır.
GIGABYTE B450M GAMING 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA almanızı önerebilirim. 3600 mhz kadar 2 slot ram desteği sunuyor. x1 m2 ssd ve 4x sata6 sunuyor. Arta kalan para ile de indirimde denk getirebilirseniz RTX 2060Super veya RX 5700XT , eğer bütceniz yetmez ise RTX 2060 ya da RX 5600XT alabileceğiniz en iyi kartlar. Arasındaki seçimi sizin yapmanız gerekiyor. GTX 1660ti dan vazgeçebilirsiniz bence. Bu kartlara göre daha performanssız.

Son düzenleme:
Peki benim dediğim MSI B450 Tomahawk'la aralarındaki fark nedir yani MSI gereksiz pahalı mı?
ASUS TUF B450 PRO GAMING nasıl bir kart.

Son düzenleme:
Peki benim dediğim MSI B450 Tomahawk'la aralarındaki fark nedir yani MSI gereksiz pahalı mı?
ASUS TUF B450 PRO GAMING nasıl bir kart.
Anakart seçimlerinizde problem o bütçeye göre pahalı anakartların seçilmiş olması. Ekran kartından para ayırıp +500 +700 tl fazla verip bu derece bir anakart almaya gerek yok. 7 bin tl lik sistem kullanıyorum ve kullandığım anakartın fiyatı 500tl. Gayet de herşeye yeterli oluyor.
Gigabyte b450 s2h kullanmaktayım ben. 3000 mhz ram kullanıyorum ve bu anakart bana yeterli oluyor.

Teşekkür ederim bende nedense ilk başlarda videolarda gördüğüm anakartlar 1000 TL altında olmuyordu sanki 1000 TL altı kalitesizmiş gibi bir algı olmuş bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…