64 Bit bilgisayar programları 32 Bit çalıştırıyor

Gökalp Bakar

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarım 64bit fakat uygulamaları 32bit açıyor. Bunun sebebini ve düzeltme şansım olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılabilir, bazı uygulamalar hala 32 bit kullanabilir.

Bütün uygulamalar 64 bit olarak yazılmaz ve derlenmez. Bu birçok eski ve yeni sistemde çalışmaları için yapılmış üreticinin tembelliğine dayanan bir kısa yöntem o kadar. Ne zaman Microsoft 64-Bit sistemde ben artık 32-Bit alt-sistem desteğini kaldırıyorum derse ancak o zaman bütün uygulamalar 64-Bit çalışır.

Bu arada ekran kartının Bit değerleri işletim sistemiyle alakalı değildir. O renk derinliği, skalası, bant genişliği gibi birçok veri için kullanılan genel bir terim.

Microsoft, Windows XP nin 64-bit sürümü ve sonraki 64-bit Windows'lara 32-bit uygulamaları çalıştırması için "WoW64" denen bir sistem eklemiştir. Açılımı "Windows on Windows" olan bu sistem 32-bit uygulamaların 64-bit sistemlerde de açılmasına olanak tanımaktadır. Fakat sürücüler için bu dahil değildir. Eğer sistem 32-bit se 32-bit , 64-bit se 64-bit sürücüler yüklenmelidir. Birkaç düzenleme ile 32-bit sürücüler 64-bit Windows'lara yüklenebilir fakat Windows mavi ekran verebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…