64 Bit Windows 10 sistemde anakart değişikliği

delidez

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, pazar günü anakartta lan bağlantısında sorun yaşadım, dışarı çıkıp bir ethernet kartı almaktansa, aslında açık bi yer bulamayıp, basit bir parça için dolaşmak istemediğimden eski anakartı taktım.
Sorunumu şöyle özetleyim, orjinal Windows XP 64 bit kurulu sisteme daha önce Windows 10 kurmuştum. Xp'yi de bir türlü kaldıramamıştım. Üstüne Windows 10 kurduktan sonra XP'de hata verip, çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Windows 10 da şu an lisans güncelleme istiyor. Çıkardığım ana kartı takıp ethernetle idare etsem Windows 10 lisans güncelleme düzelir mi? Bide bu aradaki XP'yi nasıl kaldırırım. O kadar oyun program ve veri yığını içinde sıfır kurulum yapmak istemiyorum. Bilgisi olanların paylaşması ümidiyle, teşekkürler.

Merhaba, pazar günü anakartta lan bağlantısında sorun yaşadım, dışarı çıkıp bir ethernet kartı almaktansa, aslında açık bi yer bulamayıp, basit bir parça için dolaşmak istemediğimden eski anakartı taktım.
Sorunumu şöyle özetleyim, orjinal Windows XP 64 bit kurulu sisteme daha önce Windows 10 kurmuştum. Xp'yi de bir türlü kaldıramamıştım. Üstüne Windows 10 kurduktan sonra XP'de hata verip, çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Windows 10 da şu an lisans güncelleme istiyor. Çıkardığım ana kartı takıp ethernetle idare etsem Windows 10 lisans güncelleme düzelir mi? Bide bu aradaki XP'yi nasıl kaldırırım. O kadar oyun program ve veri yığını içinde sıfır kurulum yapmak istemiyorum. Bilgisi olanların paylaşması ümidiyle, teşekkürler.

Tekrar merhaba, kimse cevap yazmadı sorunumu çözdüm. İşlemci ve ana kart değiştirip eski sistemime geri döndüğümde hiç bir sorun çıkmadı. İlave bir ethernet kartı eklenmesine rağmen. Windows 10 tekrar güncel ve kullanılabilir duruma geldi. Benim gibi sorun yaşayanlar, ana kart değiştirip günü kurtara biliyormuşsunuz. Tek sorun 3 günde iki kere bilgisayar toplamış oldum :p Yalnız önemli not her hangi bir aksilik için windows 10 key elinizde yoksa önceden not alın yada öğrenin. Konu kapanabilir.
Bu arada benim kadar yazım kurallarına dikkat eden birine ikidir yazım denetimi hatası vermek nedir? anlayamadım. Yanlışı belirtin onu anlayalım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı