64 GB Kioxia flash bellek formatlanmıyor

Cnr1105

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5625U M4.3GHz / W11H / AMD Radeon Graphics / 512GB SSD / 8+8GB Ram / 12 Threads Core
2-3 ay önce Android TV Stickte 64 GB Kioxia belleği depolama olarak kurdum. (kendi depolaması olarak içindeki dosyaları falan taşıdı) ama sonra çıkardım, depolama olarak kurduğumu unutunca daha sonra sunum için gerekti ama OTG ile mobil cihaza takınca "bu Kioxia bellek sizin cihazınızla uyumlu değil, biçimlendirin" gibi bir mesaj aldım.

Sonra biçimlendirdim ama hemen %60'a geldi sonra ışığı durdu hemen biçimlendi sonra baktım belleği görmüyor hemen başka bellek aldık 8 GB, neyse aradan bir zaman geçti laptop aldık ona taktım onda da Rufus'ta denedim Rufus biçimlendirilemiyor hatası verdi nasıl biçimlendirebilirim? Acil lazım.

Disk yöneticisi ile mevcut partisyonları silin, sonra yeniden birleştirin. Bu şekilde formatlayabilirsiniz. Nasıl yapılacağına dair videolar youtube üzerinde bolca var.

Merhaba,
Disk yönetimi kısmından usb belleği biçimlendirmeyi denediniz mi?
Deneyemedim çünkü laptop belleği görmüyor

Disk yöneticisi ile mevcut partisyonları silin, sonra yeniden birleştirin. Bu şekilde formatlayabilirsiniz. Nasıl yapılacağına dair videolar YouTube üzerinde bolca var.

Peki şimdi denerim, teşekkürler eğer olursa size söylerim.

Disk yöneticisi ile mevcut partisyonları silin, sonra yeniden birleştirin. Bu şekilde formatlayabilirsiniz. Nasıl yapılacağına dair videolar YouTube üzerinde bolca var.

Hocam olmuyor

20240830_215624.jpg

20240830_215651.jpg

20240830_215608.jpg

Böyle oluyor hocam format atınca bile dosyalar silinmiyor.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Yok hocam o da olmuyor ama zaten o temiz orada bir şey yok diye biliyorum.

Daha çözümünüz var mı hocam?
Benzer bir sıkıntıda Xbox üzerinde biçimlendirdiğim diski kurtarmak için Gparted yazılımı kullanmıştım. EaseUs yazılımı da aynı işi yapmaktadır.
Yapmanız gereken tek şey önce ilgili partisyonları silmek, sonra onları birleştirmek ve en son ntfs ya da fat32 formatında yeniden biçimlendirmek.

Alternatif olarak @Murat5038 'in yazdığı;

Cmd yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada usb belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
  • clean
  • create partition primary
  • select partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format fs=fat32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz fat32 olan yere ntfs olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit

Benzer bir sıkıntıda Xbox üzerinde biçimlendirdiğim diski kurtarmak için GParted yazılımı kullanmıştım. EaseUS yazılımı da aynı işi yapmaktadır.
Yapmanız gereken tek şey önce ilgili partisyonları silmek, sonra onları birleştirmek ve en son NTFS'ya da FAT32 formatında yeniden biçimlendirmek.

Alternatif olarak @Murat5038'in yazdığı;

CMD yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada USB belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • select disk 1 (seçeceğiniz disk 1 numarada, gördüğünüz gibi 1 yazılı. 2 ise 2 yazın[Aklınızda tuttuğunuz])
  • clean
  • create Partition primary
  • select Partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format FS = FAT32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz FAT32 olan yere NTFS olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit

Hocam deneyeceğim olacağa benziyor çok teşekkür ederim birazdan deneyeceğim, inşallah olur.

Benzer bir sıkıntıda Xbox üzerinde biçimlendirdiğim diski kurtarmak için GParted yazılımı kullanmıştım. EaseUS yazılımı da aynı işi yapmaktadır.
Yapmanız gereken tek şey önce ilgili partisyonları silmek, sonra onları birleştirmek ve en son NTFS'ya da FAT32 formatında yeniden biçimlendirmek.

Alternatif olarak @Murat5038'in yazdığı;

CMD yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada USB belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • clean
  • create Partition primary
  • select Partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format FS = FAT32 (eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz FAT32 olan yere NTFS olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit

Hocam şöyle bir hata aldım, 512g Kioxia SSD'de 1024KB boş alan varken bellekte 0KB var, düzeltmenin yolu var mı?

Benzer bir sıkıntıda Xbox üzerinde biçimlendirdiğim diski kurtarmak için Gparted yazılımı kullanmıştım. EaseUs yazılımı da aynı işi yapmaktadır.
Yapmanız gereken tek şey önce ilgili partisyonları silmek, sonra onları birleştirmek ve en son ntfs ya da fat32 formatında yeniden biçimlendirmek.

Alternatif olarak @Murat5038 'in yazdığı;

Cmd yönetici olarak açın.
  • diskpart yazın,
  • list disk (burada usb belleğiniz veya sileceğiniz disk kaç numara ise onu aklınızda tutun)
  • clean
  • create partition primary
  • select partition 1 (burada yazıldığı gibi yazın 1 numarasını değiştirmeyin)
  • active
  • format fs=fat32 (Eğer NTFS'ye dönüştürecekseniz fat32 olan yere ntfs olarak yazacaksınız)
  • assign
  • exit
EaseUS deniyorum hocam, şöyle
20240831_201419.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı