64 GB'lık USB'de 7 GB kayıp

redjulien

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ürünü bugün aldım 64 GB depolama diyor ama bilgisayarda 57 gösteriyor. Bunun sebebi nedir? Bu kadar fazla alanın kullanilamaması normal mi?

Dosya Ekleri

• 20250419_133110.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ürünü bugün aldım 64 GB depolama diyor ama bilgisayarda 57 gösteriyor. Bunun sebebi nedir? Bu kadar fazla alanın kullanilamaması normal mi?
Bak açıklayayım, üreticiler 1000mb = 1gb alıyor ama windows 1024 mb = 1gb alıyor.

Üreticiler 1000 üzerinden hesaplıyor windows 1024 sanırsam o sebepten böyle kayıplar oluyor
Benim 1lik harddiskte 69GB gitti hocam.

Son düzenleme:
Windows'un kısmen düşük göstermesi normal. Ancak sendeki eksiklik anormal fazla. Gerçek anlamda kaybın 2,04 GB kadar.

Üreticilerin hesap ederken kullandığı metrik sisteme göre senin belleğin 61,96 GB kadar. Yani 61,9 milyar Byte'ın o sistemdeki karşılığı odur. Windows'un kullandığı JEDEC'e göre 57,7 GB oluyormuş. Oysa gerçekten üretici hesabına göre 64 GB olsaydı Windows'da 59,60 GB olarak gözükürdü.

Benzer bir durumu kendime aldığım bir Sandisk bellekte yaşadım. Durumu insanlara anlatamadım. Bana bot gibi aynı cevabı verdiler(Windows eksik gösteriyor muhabbeti) ve en son dalga geçtiler. İçlerinden birisi de moderatördü.

Eskiden aldığım tüm USB bellekler tam çıkardı. 8GB olanı 8 milyar Byte, 16 GB olanı 16 milyar Byte gözükürdü. Son yıllarda hep bu eksik çıkma olayına şahit oluyorum. Kendiminki hariç bu üçüncü konu galiba.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…