6400 TL işlemci, RAM, anakart, SSD, PSU ve kasa önerisi

The Imp

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, 3060 Ti'nin test sonuçlarını görünce gaza gelip 3060 Ti aldım. Bütçenin yarısını yemiş oldum böylece :) kalan yerlerde kemer sıkmak gerekecek. Yılbaşında muhtemelen indirimler olur diye düşünüyorum onları bekleyebilirim çok acelem yok. Kalan bütçe 6K civarında, harddiske ihtiyacım yok onun dışında klasik kasa içindeki malzemeler (işlemci anakart RAM SSD PSU kasa) ve monitör ihtiyacım var.

5K'yı 3060 Ti'ye verip 6K'ya kalan her şeyi toplamaya çalışmak biraz sıkıntıya soktu ama ekran kartından 1-2K kısıp daha kötü bir kart almaya gönlüm el vermedi. Ne düşünüyorsunuz bu bütçeye güzel bir PC toplanır mı?

Sistemi böyle düşünüyorum:

3600X 2193 TL (3600'ün soğutucusu hakkında çok kötü yorumlar okuduğum için buna yöneldim, en azından bir süre beni stok soğutucu idare etse yeter. 1-2 sene sonra soğutucu alırım ona)

Corsair VENGEANCE SIYAH 16GB(2X8) 3200MHz DDR4 PC RAM 676 TL

FSP HYDRO 700 PSU-Güç Kaynağı 625 TL (en kararsız kaldığım parça bu, 750W Gold Sharkoon mu daha mantıklı olur yoksa daha bilindik bir markanın 80+ bronzu mu)

ZALMAN N5 MF 415 TL

MSI B450M-A Pro Max AM4 637 TL

Sanddisk 500GB M.2 540 TL

Geçenlerde 1300TL'ye düşen ASUS 1080P 144-165Hz monitör vardı, o tarzda bir fırsat yakalamak peşindeyim ya da artık mecburen Gamepower tarzı bir markanın 1080P 144Hz'ünü alacağız.

100-200TL daha oynama payı var şu anda ama fareyi de yenilemek istiyorum. Ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında? Bir de en önemlisi, yıllardır bilgisayarlarla ilgilenmediğimden bilmiyorum, yılbaşında beklemeye değecek indirimler oluyor mu bilgisayar parçaları için?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bütçeye monitör de dahil, başlığı düzenleyen moderatör gözünden kaçırmış sanırım.

Hocam bütçeye monitör de dahil, başlığı düzenleyen moderatör gözünden kaçırmış sanırım.

5.738TL

Son düzenleme:
5.042TL
Hep AMD sistem bakmıştım ama intel'i de bir araştırayım hocam. PSU konusunda ne düşünüyorsunuz, zalman'a güvenilir mi? Diğer forumlarda birkaç arkadaşın yorumları nedeniyle dikkatli yaklaşıyorum psu'lara.

Hep AMD sistem bakmıştım ama Intel'i de bir araştırayım hocam. PSU konusunda ne düşünüyorsunuz, Zalman'a güvenilir mi? Diğer forumlarda birkaç arkadaşın yorumları nedeniyle dikkatli yaklaşıyorum PSU'lara.

En güvenilir PSU'lardan birini attım. :) Net bütçen 6400 ise daha iyi parçalar önerebilirim.
Bu şekilde 6.310TL
Sadece işlemciden biraz kıstım ama sorun olmayacaktır.

Son düzenleme:
En güvenilir PSU'lardan birini attım. :) Net bütçen 6400 ise daha iyi parçalar önerebilirim.
Bu şekilde 6.310TL
Sadece işlemciden biraz kıstım ama sorun olmayacaktır.
Hocam merhaba tekrardan. Sistemi AMD olarak toplarsak ne önerirsiniz? İlk mesajda yazdığım sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Anakart 570'e düşmüş de hemen alsam mı kararsız kaldım.

Hocam merhaba tekrardan. Sistemi AMD olarak toplarsak ne önerirsiniz? İlk mesajda yazdığım sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Anakart 570'e düşmüş de hemen alsam mı kararsız kaldım.

Bu bütçeye AMD öneremem çünkü 5600X işlemci stokta yok ve yakın fiyatta rakip bir işlemci yok 10400F'e.

Bu bütçeye AMD öneremem çünkü 5600X işlemci stokta yok ve yakın fiyatta rakip bir işlemci yok 10400F'e.
Stoklarda olsa da zaten bütçeye sığması imkansız hocam 5600X'in. i5'in daha ucuz olmasına rağmen 3600x yerine hiç önerildiğine denk gelmedim de o yüzden kararsızım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
3600/3600x daha sağlıklı bir seçim gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
3600/3600x daha sağlıklı bir seçim gibi gözüküyor.

Attığın videoda bile 10400 daha iyi performans vermiş sağlıklı düşün bence. Render yapmayacaksan hiçbir anlamı yok 3600 almanın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı