65-70 bin TL RTX 4070 DDR4 sistem toplama önerisi

Bütçe
65.000 TL-70 000 TL civarı

CrashDead

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Belirttiğim bütçeye uygun 4070'li ekran kartı veya muadili Radeon şartıyla bana kendi konfigürasyon listenizi paylaşır mısınız?
Yalnız, kasam Cooler Master TD500 V2 siyah renkli PSU suz olacak. Kasa hariç diğer parçalar açısından her türlü yorumunuzu bekliyorum ve hazır sistem önermeyin!

Son düzenleyen: Moderatör:
O bütçede ddr4 ve 4070 olmaz hocam. Şu sistemi düşünebilirsiniz;

CPU: 7700x
GPU: 4070 Ti Super
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30 ddr5
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Hydro GT PRO ATX3.0 850w Gold

71k tutuyor. Sıvı soğutmanın radyatörü normale göre daha kalın. Elinizdeki kasa ile uyumlu olduğundan emin olun mutlaka.

O bütçede ddr4 ve 4070 olmaz hocam. Şu sistemi düşünebilirsiniz;

CPU: 7700x
GPU: 4070 Ti Super
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30 ddr5
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Hydro GT PRO ATX3.0 850w Gold

71k tutuyor. Sıvı soğutmanın radyatörü normale göre daha kalın. Elinizdeki kasa ile uyumlu olduğundan emin olun mutlaka.
Ha şunu demeyi unutmuşum,sıvı soğutma değil de hava soğutma olursa daha iyi olur, sıvı soğutmanın temizliği zor çünkü. Bir de MSI web sitesinden QVL uyumluluk listesine baktınız mı RAM i söylerken?

Ha şunu demeyi unutmuşum,sıvı soğutma değil de hava soğutma olursa daha iyi olur, sıvı soğutmanın temizliği zor çünkü
Mesela böyle bir ddr4 sistem toplayamaz mıyım? Örnek olsun diye gösteriyorum ddr5 beni biraz zorlayabilir bütçe açısından

Dosya Ekleri

• DDR 4 PC TOPLAMA.PNG
    DDR 4 PC TOPLAMA.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Hocam sizin bütçeniz nedir tam olarak? 65-70k yazmışsınız 71k ya size sistem önerdim sonra 60k ya kendiniz toplamışsınız bütçemi aşıyor diyerek. Tekrar söylüyorum problem sadece işlemci değil sizin topladığınız sistemde. Bu kadar para harcarken ddr4 sistem toplamanın mantığı yok.

Hocam sizin bütçeniz nedir tam olarak? 65-70k yazmışsınız 71k ya size sistem önerdim sonra 60k ya kendiniz toplamışsınız bütçemi aşıyor diyerek. Tekrar söylüyorum problem sadece işlemci değil sizin topladığınız sistemde. Bu kadar para harcarken DDR4 sistem toplamanın mantığı yok.

BAK SEN BENİ ANLAMAZSIN belki, 5-6 SENEDİR OYUNCU PC HAYALİ KURUYORUM, HAYATIMDA HARÇLIK diye BİR KAVRAMLA YAŞAMADIM dışarıda YİYİP İÇMİŞLİĞİM DE YOKTUR YANİ HAYAT FALAN YAŞAMADIM BEN, SADECE ŞU ZAMANA KADAR 2012 DE ALDIĞIM i7 3.NESİL Intel İŞLEMCİLİ GT 630M 2 GB VRAM'li̇ bilgisayarla İDARE ETTİM AMA ARTIK YORULDUM BEN, DAHA ÜNİVERSİTEYE GEÇEN SENE başladım, O ZAMANDAN NE KADAR BURS TOPLAYABİLDİYSEM BENİM PARAM BU, KREDİ ÇEKMİŞLİĞİM YOK, FAİZ YEMİŞLİĞİM YOK, AİLEM DE AYNI ŞEKİLDE. ŞİMDİ BEN NASIL O PARALARI KOLAY VEREYİM SEN SÖYLE BANA, ya birkaç gün önce bir de Gaming Laptop için HP Omen DB0019NT modeli(Kasa toplayamazsam alternatif olarak düşündüğüm bilgisayar) var mıdır diye (Kayseri'de yaşıyorum ben) Vatan'a gittim, hiç yok ya hiç yok.İnternette fiyatı 62 bin lira. İnternetten de hiç alışveriş yapmışlığım yoktur sadece 1 ay önce hayatımda ilk kez yaptım o da GTA 5 Rockstarda fiyatı baya inmiş 275 liraya kadar, onu alırken bile ellerim zangır zangır titredi bir hata yapıp da param elimden uçup gider mi diye, onun haricinde ne bir eşya ne de başka bir şeyi hiç internetten falan da almadım kolay kolay da uzun bi süre almam heralde. Intel işlemcili başka bir modeli varmış başka da yokmuş, o da 120k ya, hiç de utanmıyolar.İnsan adam gibi uygun fiyata düzgün bi şey satıp müşteri çekme derdine düşer bunlarda vicdan yok,vicdanları olmuş para... Uykularım kaçıyor uyguna adam gibi beni senelerce götürecek bir bilgisayarı alamadığım için...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı