65 bin TL laptop önerisi

Bütçe
65k
Kesinlik, nedeni sorarsanız hem panel, hem soğutma, hem kasa kalitesi. CPU arasında da aman aman fark yok çünkü 8000 serisi mobil CPU'lar da tek arti sayılabilir şey NPU. Performans olarak aman aman yok. TUF throttle yapıyor soğutma kaynaklı. Hemen hemen CPU performansi da benzer olacak. Diğer artıları da yukarı da saydım.

Panel: Gelecek olursak konu sahibinin ben 2K'da oyun oynayacağını zannetmiyorum laptopta ama Hertz konusunda Nitro 165 Hz TUF 144 (Nitro 1 puan.)

Ekran kartı: Nitronunkini bulamadım (herhalde nitronunkide 140dır) TUF 140W (eşit.)

İşlemci: Aman aman fark olmasa bile watt olarak R9 8945HS 10 watt fazla var (TUF 1 puan)

RAM: Nitro 16 TUF 64 yani burada denilecek laf yok (TUF 1 puan)

Soğutmaya gelecek olursak 2 laptopuda kullanma şansım oldu ama TUF 16 GB Nitro'da 16 ona rağmen ikisinde soğuk çalıştığını söyleyebilirim. (eşit)

2:1 TUF kazanıyor fiyat olarak biraz fazla ama donanım olarak önde. (yine de bütçeyi geçmedi 57k TUF 50k Nitro)

Panel: Gelecek olursak konu sahibinin ben 2K'da oyun oynayacağını zannetmiyorum laptopta ama Hertz konusunda Nitro 165 Hz TUF 144 (Nitro 1 puan.)

Ekran kartı: Nitronunkini bulamadım (herhalde nitronunkide 140dır) TUF 140W (eşit.)

İşlemci: Aman aman fark olmasa bile watt olarak R9 8945HS 10 watt fazla var (TUF 1 puan)

RAM: Nitro 16 TUF 64 yani burada denilecek laf yok (TUF 1 puan)

Soğutmaya gelecek olursak 2 laptopuda kullanma şansım oldu ama TUF 16 GB Nitro'da 16 ona rağmen ikisinde soğuk çalıştığını söyleyebilirim. (eşit)

2:1 TUF kazanıyor fiyat olarak biraz fazla ama donanım olarak önde.

Katılmıyorum, 140W Nitro. Panel renkleri ve Hertz olarak cok çok önde. İşlemciden önemli olan o watti sürekli vermesi. Dedigim gibi TUF throttle yapıyor. Soğutma olarak Nitro sıvı metal ile açık ara önde. RAM yükseltilebilir, buna puan vermek mantıklı değil. Fiyat farkı ortada. Olay donanımdan öte kasa, iki aynı işlemci farklı cihazlarda aynı performansı veremeyebilirim. Testler mevcut internette.

Katılmıyorum, 140W Nitro. Panel renkleri ve Hertz olarak cok çok önde. İşlemciden önemli olan o watti sürekli vermesi. Dedigim gibi TUF throttle yapıyor. Soğutma olarak Nitro sıvı metal ile açık ara önde. RAM yükseltilebilir, buna puan vermek mantıklı değil. Fiyat farkı ortada. Olay donanımdan öte kasa, iki aynı işlemci farklı cihazlarda aynı performansı veremeyebilirim. Testler mevcut internette.

İkisini de kullandım hocam. Hemen hemen aynı FPS değerlerini veriyorlar ama benim kullandığım TUF Nitro ile aynı işlemci ve 16 GB RAM'li olan 64 GB RAM'li ve R9 8945HSli olan halini düşünemiyorum bile. Ekran olarak aman aman fark yaratmıyor hocam ikisi de IPS panel tabii Nitro daha akıcı ama.

İkisini de kullandım hocam. Hemen hemen aynı FPS değerlerini veriyorlar ama benim kullandığım TUF Nitro ile aynı işlemci ve 16 GB RAM'li olan 64 GB RAM'li ve R9 8945HSLI olan halini düşünemiyorum bile. Ekran olarak aman aman fark yaratmıyor hocam ikisi de IPS panel tabii Nitro daha akıcı ama.

Konu önerisi konusu, daha fazla tartışmaya gerek yok bundan dolayı son mesajı yazıp konuda olan önerilerim ile devam edeceğim. Sentetik testler açık, puanlar belli. FPS değerleri oyundan oyuna değişir. AAA oyunlarda GPU aynı olduğu için hemen hemen yakın olur. 8945HS ile 7840HS arasında performans olarak NPU hariç %2'den bile az fark var;

1723231896402.png

Soğutma TUF daha 7735HS ile throttle yaparken 8945HS'yi düşünmek bile güç. Nitro 16 7840HS ile 19k skor alıyor yaklaşık R23 testin. Panel ve kasa ortada üstüne fiyat farkı 8.000 TL. 64 GB RAM maliteyi bu kadar değil.

Bütçe içinde Predator tek geçerim, artarsa STRIX G16'nın RTX4080 avantajı zaten çoğu şeyi ekarte ediyor.

Konu önerisi konusu, daha fazla tartışmaya gerek yok bundan dolayı son mesajı yazıp konuda olan önerilerim ile devam edeceğim. Sentetik testler açık, puanlar belli. FPS değerleri oyundan oyuna değişir. AAA oyunlarda GPU aynı olduğu için hemen hemen yakın olur. 8945HS ile 7840HS arasında performans olarak NPU hariç %2'den bile az fark var;

Eki Görüntüle 2279620

Soğutma TUF daha 7735HS ile throttle yaparken 8945HS'yi düşünmek bile güç. Nitro 16 7840HS ile 19k skor alıyor yaklaşık R23 testin. Panel ve kasa ortada üstüne fiyat farkı 8.000 TL. 64 GB RAM maliteyi bu kadar değil.

Bütçe içinde Predator tek geçerim, artarsa STRIX G16'nın RTX4080 avantajı zaten çoğu şeyi ekarte ediyor.

Hocam bütçe arttırabilirse tabii 4080'li olanı alsın, genel olarak kullandığım için söylüyorum hocam ben. Throttle sorunu yaşamadım.

HP de zaten bu segmentte millet almasın diye Victus üretiyor.

Fiyatı belirleyen satıcı, daha ucuza daha iyi cihazlar varken kim neden Victus alsın? Düşük segment bir cihaza kim neden 60.000 TL versin? Durumu belli, kalitesi belli... Daha ucuza aynı donanımlı Omen serisi bile var HP tarafında, biraz araştırıp öyle tavsiye vermenizi öneririm.

Bende aynı amaç ve benzer bütçe ile laptop araştırıyorum şu an en çok hoşum giden bu model:

RAM'i, depolaması ve ekranı benzer fiyattaki rakiplerine göre çok iyi fakat Excalibur'un genel olarak soğutmada kötü olmasıyla ünlü ve bu modeli bu konuda ne kadar iyi bilemiyorum. Bu yüzden bir yandan fikrinizide almak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı