65 bin TL'ye hazır sistem tavsiyesi

theurgge

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi, linkini paylaştığım sistem hakkında fikrinizi alabilir miyim? Uzun yıllar götürecek bir masaüstü arıyorum. Bütçem maksimum 65k. Laptop sistemlerine hakimim ama masaüstü tarafında gelişmelerden çok uzak kaldım. Varsa tavsiyeniz direkt "çöp" demek yerine, sebebini de izah ederseniz ben de yavaş yavaş öğrenmiş olurum.

1: Minimum ekran kartı beklentim 5070 ama fiyat avantajı olursa 16 GB 5060 Ti'ya da göz kırpıyorum.
2: Çok fazla işlemci çeşidi var, açıkçası hangisi daha iyi kafam karıştı. Mesela 7. nesil Ryzen 7 değil de, Ryzen 5 seçersem ne gibi bir fark olur?
3: Geleneksel soğutmaya alışkın biri olarak sıvı soğutma biraz gözümü korkutmadı değil, ileride elimde kalır mı? Baktığım sistemlerin çoğu sıvı soğutma.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 ti daha iyi olur 5070ten bu bütçede

İşlemciyi 9700X, RAM'i ikinci olan Corsair Vengeance CL36 6000MHz RAM'lerini ve MLD 1 TB M700 SSD'sini seçip alın. Fiyatına göre gayet iyi bir sistem. Attığım ekran kartı 5070'den çok daha iyi. Ryzen 7 yerine 5 seçersen modele göre değişiyor ama genel olarak Ryzen 7 serisi işlemciler daha güçlü oluyor ve önerdiğim işlemcide gayet güçlü. Sıvı soğutma elinizde kalmaz, sistemle beraber gelen soğutucu kaliteli.

@meyvesuyu1234 adamakıllı bir 5070 Ti'lı bir sistem kurar mısın bu bütçede? Zaten 5070 Ti 5070'den daha iyi. Ama arkadaşın bütçesi yetiyor mu, önemli olan o.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…