65 bin TL'ye toplanan RX 7800XT'li sistem nasıl?

Bütçe
65000 TL

Nyarlathoteph

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi Cyborg 15 A12vf-077xtr
Lenovo Legion r25i-30
Logitech G 305 Lightspeed
Aula F87 Pro
Asus Rog Pelta
Bayağıdır sistem parçalarına bakıyordum. Hem biraz F/P birazdan performans odaklı bir şey yapmaya çalışıyordum.
Şimdilik bu şekil bir liste yaptım. Bence gayet iyi oldu. Yine de sizlerin fikirlerini de almakta fayda var gibi.
(Sistemi seneye toplayacağım. Bu sene para biriktireceğim)

Kasa: NZXT H5 Flow RGB (2024)
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
GPU: Sapphire RX 7800XT Nitro+
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB(16x2)
SSD: Kingston KC3000
PSU: Corsair RM750e
AiO: Arctic Liquid Feezer II 360 ARGB

Son düzenleyen: Moderatör:
65kya 7800x3d + 7800xtli sistem toplayabilirsin islemci yeterli ama daha iyisini alırsın o bütçeye
İşlemci için o kadar çıkmaya ihtiyacım yok, neredeyse 10k fark var arasında. Sistemi 2K'da kullanacağım monitör alınca zaten. 2K'da darboğaz yok zaten. 1080p'de ise %8 civarı var oda zaten çok etki etmez benim için. (kağıt üstünde veriler)

7600X ile 7800x3D arasında uçurum fark var performans testlerine bakarsanız artı olarak oyun oynayacaksanız X3D işlemci daha iyi olur sizin açınızdan.

bu parçalarla 63k ediyor

7800x3D daha iyi zaten testlere filan bakmamada gerek yok ama benim çokta önemli değil. 7600x ile beraberde sistemde iyi bir performans alabilecekken 10k bayılmama gerek olmadığını düşünüyorum. İlerde belki dediğin gibi geçebilirim ama şimdilik gerek olmadığını düşünüyorum. Onun dışında araştırdığım kadarıyla PSU alırken mümkünse GOLD sertifikalı olmasına dikkat etmekte fayda olduğunu söylüyor birçok kişi. Nihayetinde sistemin kalbi o.
Geri bildirimin için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…