%65 klavye önerisi

CLANSA

Hectopat
Makaleler
1
Hocam bütçe maksimum 2000TL. Mavi Switch çok ses çıkarır diye çok istemem. Red Switch klavye var şu an bende. Brown Switch'e bakabilirim. Royal kludge güzel marka diye biliyorum. Bunları buldum:
https://www.amazon.com.tr/RK68-Klavyesi-Aydınlatma-Bluetooth-özellikli/dp/B09C7RMMN1?th=1

https://www.amazon.com.tr/Akko-Anti-Gölgelenme-Doubleshot-Başlıkları-Profiller/dp/B099DW3V46/ref=sr_1_25?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=1QOEOQ07XV8T2&keywords=%25%2B65%2Bklavye&qid=1693509687&s=electronics&sprefix=65%2Bklavy%2Celectronics%2C153&sr=1-25&th=1

https://www.amazon.com.tr/AJAZZ-Klavyesi-TKL-80-Klavye-Sarmal-Kablosu-Rainbow-Backlit-QWERTY/dp/B0BR35226B/ref=sr_1_87?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=1QOEOQ07XV8T2&keywords=%25%2B65%2Bklavye&qid=1693509723&s=electronics&sprefix=65%2Bklavy%2Celectronics%2C153&sr=1-87&th=1

Son düzenleme:
Hocam peki %60 klavyelerde sağdaki home, end, PageUp, Page Down vs yok ya, şimdi %60 klavyede home ve end tuşunu nasıl kullanırım? Kısayol atayabiliyor muyum? Yazılım için.

Eğer yazılımda hızlıca başa ve sona gidebilmek için home ve end tuşunu atayabilirsem Redragon K530 düşüneceğim.

Hocam peki %60 klavyelerde sağdaki home, end, PageUp, Page Down vs yok ya, şimdi %60 klavyede home ve end tuşunu nasıl kullanırım? Kısayol atayabiliyor muyum? Yazılım için.
Klavye üzerinde kombinlenmiş olarak bulunuyor hocam. Mesela atıyorum "K" tuşunu Fn+K olarak kombinleyince PG UP işlevi görüyor. Bu tuşların çoğu kombinlenmiş şekilde.

AK873 de güzel klavyedir alabilirsiniz. K530 alternatifi bir sürü klavye var K530 almanız biraz saçma olur.

Klavye üzerinde kombinlenmiş olarak bulunuyor hocam. Mesela atıyorum "K" tuşunu FN+K olarak kombinleyince PG UP işlevi görüyor. Bu tuşların çoğu kombinlenmiş şekilde.

AK873 de güzel klavyedir alabilirsiniz. K530 alternatifi bir sürü klavye var K530 almanız biraz saçma olur.

Hocam şu an Gamepower Ogre kullanıyorum. Bazı tuşları basmıyordu tuşları çıkarıp ters yerleştirdim. Çok nadir oluyor artık. Ama yani büyük klavye sıktı o yüzden TKL değil de %60-65 falan düşünmüştüm. Sizin bana önereceğiniz nedir? F tuşlarından sadece alt F4 çekmek için F4 kullanıyorum ve sadece Home-end tuşlarını kullanıyorum. Yazılım ve oyun için en rahat hangisi sizce?

Hocam şu an Gamepower Ogre kullanıyorum. Bazı tuşları basmıyordu tuşları çıkarıp ters yerleştirdim. Çok nadir oluyor artık. Ama yani büyük klavye sıktı o yüzden TKL değil de %60-65 falan düşünmüştüm. Sizin bana önereceğiniz nedir? F tuşlarından sadece alt F4 çekmek için F4 kullanıyorum ve sadece Home-end tuşlarını kullanıyorum. Yazılım ve oyun için en rahat hangisi sizce?
Yazılım için %60 biraz zorlayabilir ama kişiden kişiye göre değişir. Çıkabileceğiniz max bütçe ne kadar hocam?

Yazılım için %60 biraz zorlayabilir ama kişiden kişiye göre değişir. Çıkabileceğiniz max bütçe ne kadar hocam?
2k hocam max. Bu klavyeyi satar üstüne biraz koyabilirim. Genelde yazılımcılar %60 kullanıyor diye biliyorum ondan yazılım için seçmiştim. Siz klavyeden anlıyorsunuz büyük ihtimalle görüyorum klavye konularında. Sizce ne almalıyım? Yazılım + oyun için. Sadece home, end fe f4 tuşunu kullanıyorum normal tuşların haricinde.

Hocam Kemove K68 önerebilirim. Home, end, pgup ve pgdn tuşları bulunuyor. Sadece F tuşları ve numpad yok. Klavye 3 modlu yani kablosuz olarak da kullanabilirsiniz. Pre-lubed Gateron G Pro switchler ile geliyor. Klavye zaten 3-5pin hot-swappable. Fiyatını fazlasıyla hak eden bir klavye. Tasarımını beğenirseniz alabilirsiniz.

Hocam Kemove K68 önerebilirim. Home, end, pgup ve pgdn tuşları bulunuyor. Sadece F tuşları ve numpad yok. Klavye 3 modlu yani kablosuz olarak da kullanabilirsiniz. Pre-lubed Gateron G Pro switchler ile geliyor. Klavye zaten 3-5pin hot-swappable. Fiyatını fazlasıyla hak eden bir klavye. Tasarımını beğenirseniz alabilirsiniz.
Hocam tasarımı biraz kötü gözüküyor da sizce %60 klavye alırsam pişman olur muyum? Eğer alırsam bu ikisinden birini alırım:
https://www.amazon.com.tr/Redragon-Draconic-60-Kahverengi-Aydınlatma-Bilgisayar/dp/B086DQP567/ref=sr_1_17?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=3C04TTW3GC7CQ&keywords=%2560+klavye&qid=1693510718&sprefix=60+klavy%2Caps%2C229&sr=8-17

Hocam bence ben TKL klavye bakayim. Çünkü F5 atmam gerek diyelim FN+5 yapmak zulüm olur bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı