Merhaba arkadaşlar,
65" bir TV almak istiyorum 3-4 gündür bakıyorum fakat kafamda henüz bir şey oturmadı. Bu sebepten, sizinde önerilerinizi almak istedim. Kısaca anlatmak gerekirse
1. TV için bütçe 8.000 TL ± 200 TL.
2. Kullanım amacı genelde ulusal TV kanallarına bakılacak 4K olarak TRT 4K falan (fakat arada da olsa Netflix, YouTube ya da Android TV gibi uygulamalarda kullanılacak)
3. TV'den beklenen SD ya da HD yayınları dahi kaliteli Full HD gibi gösterebilmesi, bir diğeri TV'ye yakın ya da uzakta oturan insanlar için ya da açısı fark etmeksizin aynı netliği ve kalitede görebilmesi.
4. Uzun süre kullanımda göz yormaması.
5. Görüntü kalitesi ve renkleri canlı ve izleyen insanları cezbetmesi.
6. Servis konusunda sıkıntı yaşamayacağım(Ankara yaşıyorum) ve tasarruflu bir ürün olması.
7. Kısacası bu fiyat için alınabilecek en iyi TV sahibi olabilmek.(TV'yi bu arada duvara monta edeceğim)
Yukarıda yazdığım kriterlere uygun bir ürün olması beklentimi karşılayacaktır.
Araştırmalarım sonucu Philips'in 65PUS8303 modeli üzerinde şu aralar yoğunlaştım. Kullanan arkadaşlar aranızda var mı? Varsa onlarında kullanıcı yorumları olursa sevinirim.
Bu marka ve modeli bir adım daha One taşıyan benim için şunlar oldu;
1. Ambilight teknolojisi (bu teknoloji bildiğim kadarı ile Philips dışında kullanan yok) hem daha güzel bir atmosfer sunuyor hem izleyen için daha cezbedici bir hal alıyor.
2. P5 görüntü işleme motoru bu sayede izlediğimiz ulusal TV kanalları HD ya da düşük kalitedeki görüntüleri işleyerek daha iyi bir görüntü sunuyor.
3. Android TV bulunması. Bu sayede ekstra para verip Android box gibi cihazlar almaya gerek kalmıyor.
4. Ses kalitesi subwoofer olmasından dolayı daha kaliteli olacağını düşünüyorum.
5. 100 Hz olması
6. Son olarak ta fazla güç tüketmemesi.
Bu yazdıklarım bu TV'yi diğer TV ve modellere göre bir tık daha One taşıdığını düşünüyorum. Daha iyisini önerebilecek ya da yanlış söylediğimi düzeltebilecek arkadaşlara yanıtları için şimdiden teşekkürler.