650 - 700 Watt PSU önerisi

Bütçe
1000 tl

chib

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix BL2K8G36C16U4BL 16 GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL16 Ram
İşlemci
Amd ryzen 5 5600x
Merhaba arkadaşlar. PSU alacağım şu ikisi arasında kaldım? Bütçem 1000 TL ama ne kadar ucuza mal edersem o kadar iyi olacak...
Bir de şu an kullandığım ekran kartı RX 5500 XT 8G OC bu ama ileride ekran kartını değiştirebilirim 3060 ya da 3070 ile bu PSU'lar sisteme o zaman yeterli olur mu?
Msı 650w
Zalman 700w

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçe çıkamazsanız:

Çıkarsanız:

Ucuza halletmek istiyorsanız:

@Sir Benjamin hocam benim attığım MSI ya da Zalman hakkında yorumunuz nedir?

A650BN daha iyi, ama bütçenizi sonuna kadar kullanmanızı tavsiye ederim. PSU yabana atılacak bir bileşen değil, Pylon veya çıkarsanız Core Reactor iyi olur bu yüzden.
ZM700-LXII'de 12v kaybı 52W, 700W diye görünüyor ama 12v gücü (ekran kartı ve işlemcinin besleneceği kanal yani) 648W ki bu da zaten A650BN'nin 12v kanal gücüne eşit. 700W'tan 52W kayıp kalitesiz PSU'larda görülebilecek bir şey, 2 koruma da (OCP ve UVP) eksiği var (A650BN'de sadece UVP yok).

@Sir Benjamin A650BN uzun süre üzmez sanırım tam olarak incelemesini bulamadım ama Technopat'ın sistem toplama videosunda kullanıyor.

Çok fazla bir incelemesi olmadığından detaylı bakamıyoruz. Bulabildiğimin en iyisi bu:

Bir yere kadar yeterli bu inceleme, Tom's Hardware el atana kadar idare eder herhalde.

@Sir Benjamin aradaki Pylon ve MSI arasında 250 TL var hocam sizce 250 TL'ye değer mi diyorsunuz?

Değer, ana kapasitörleriniz 105C Japon oluyor (en kalitelisi), kablo sayısından vs kazanıyorsunuz. Pylon serisi zaten Bronze sertifika sınıfın en F/P ve kaliteli PSU serilerinden biri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı