650 TL'ye M.2 NVMe mi SATA SSD mi alınır?

Bütçe
650

noneks

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı uzun zamandır HDD ile kullanıyorum ve artık SSD'ye geçmenin zamanı geldiğini düşündüm ama SATA HDD mi yoksa M.2 NVMe bir SSD mi alsam çözemedim.

Baktığım M.2 NVMe SSD:
WD 500GB Black NVMe M.2 SSD WD 500GB Black NVMe M.2 SSD : Amazon.com.tr: Bilgisayar

SATA SSD:
Samsung SATA 870 EVO dahili katı hal sürücüsü, 500 GB, SSD Samsung SATA 870 EVO Dahili Katı Hal Sürücüsü, 500 GB, SSD : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Verebileceğim maksimum ücret 650 TL arkadaşlar tüm önerilere açığım. Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorum.

O fiyata tabii ki M.2 NVMe alın.

Eğer NVMe yuvanız varsa kesinlikle NVMe almanızı öneririm.

M.2 Portunu işgal etmek istemiyorsanız SATA alın. Daha hızlı olsun diyorsanız M.2 alın. Ama şimdi SATA alıp ileride 1 TB M.2 alabilme ihtimaliniz de var. İkisi de güzel SSD' ler.

Anakartınızda M.2 desteği varsa M.2 alın. Fakat şöyle ki, WD Black olan SSD yüksek hızlara çıktığından ısınacaktır. Benim tavsiyem sıcaklıkları kullandığınız süreler boyunca izleyin. Eğer SSD'niz çok ısınıyorsa XPG'nin M.2 SSD soğutucularından alın. Eğer anakartınızda zaten M.2 SSD Frozr varsa sorun yok

Net M.2 SSD alınır.

Anakartım biostar b450mh herhangi bir soğutucusu olduğunu sanmıyorum. Kaç dereceler normaldir m2 için ? Fazla ısınıyorsa dediğiniz soğutucudan alayım bir tane
Çok fazla dosyam veya oyunun olmadığı için 1 tb gerek olduğunu düşünmüyorum. Asıl sormak istediğim aynı fiyatta aynı gb olan nvme ve sata ardından hangisi alınırdı. Teşekkürler önerin için ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…