650 TL'ye M.2 NVMe mi SATA SSD mi alınır?

Bütçe
650
Aynı parayı verip neredeyse aynı kalitede ama daha yavaş SSD almak mantıklı değil.
NVMe alıp geçiniz. SN750 güzeldir. Alternatif olarak Crucial P5 öneririm.

Dediğiniz M.2'ye de baktım. Kalite ve hız olarak birbirine yakın olduklarını okudum. Fiyatı hangisinin uygunsa onun tercih edilmesini söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın rica etsem link atabilir misiniz soğutucular için, nette baktıklarım da stok yok yazıyor hepsinde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izlersen günlük kullanıcı için M.2 ve SATA hızlarının aslında bir farkı olmadığını anlayacaksın. Tekrar söylüyorum, render gibi gerçekten hız gerektiren işler yapıyorsan M.2 al. Yapsan zaten şimdiye kadar alırdın diye düşünüyorum.

FireCuda ciddi anlamda güzel bir model ve şu an indirimde. Ve bu varken 870 EVO almam.
Rakibi bu ama aralarında 600 liraya akın fark var.

Teşekkürler,bu gece hepsini bi karşılaştırıp karar vereceğim

Anlaşılan ben seni ikna edemedim, teknik verilerini sunayım sen karar ver.
SN750 64 katmanlı TLC bellek kullanıyor, FireCuda 96 katman.
TBW konusunda ise FireCuda resmen tur bindiriyor. FireCuda 700 TB gibi bir değere sahipken SN750 300 TB. 2 katından daha fazla.

IOPS ve okuma yazma hızları olarak SN750 daha önde çünkü m.2. Ama attığım videoda gündelik kullanıcı için bir farkının olmadığını gösterebilmişimdir umarım.

Boşuna önermiyorum bu modeli.

Öyle düşünmene üzüldüm. SATA SSD'ye bayağı yakın oldum senin şu videolarından sonra falan. Hem soğutucu almam da gerekmeyecek. Sanırım bu ürünü alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…