650 Watt Güç Kaynağı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Senin için hesaplayabilirim bunun için günde kaç saat kullandığını ve güç kaynağının verimlilik durumunu paylaşır mısın? Sistemini de yaz ne kadar güç harcadığını önce hesaplayalım.
Güç kaynağı elimde değil sadece ne kadar elektrik harcadığını merak etmiştim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ortalama 600- 630W tüketen bir cihazınız var ise kayıplar göz önünde tutularak yapılacak hesap şu şekilde:
Not: Kayıp derken sistem 600W tüketiyorsa şebekeden verimliliğe göre daha fazla güç çeker eğer sertifikasız ise 600W için 650W-670W arası güç çeker. Bronze sertifikalı ise 600W için yaklaşık 620W güç çeker.
141108_0012.jpg

Sisteminiz ne kadar çekerse o değere yakın bir değer güç harcanır.. Sisteminiz 650 Watt güç çekiyorsa saatte 650 Watt harcar. Elektriğin kilowatt/saat fiyatı ortalama 0,37 TL'dir. Şehrinize göre bu değişiklik gösterebilir.

Temmuz ayından itibaren 0.42 TL' dir.

Ortalama 600- 630W tüketen bir cihazınız var ise kayıplar göz önünde tutularak yapılacak hesap şu şekilde:
Not: Kayıp derken sistem 600W tüketiyorsa şebekeden verimliliğe göre daha fazla güç çeker eğer sertifikasız ise 600W için 650W-670W arası güç çeker. Bronze sertifikalı ise 600W için yaklaşık 620W güç çeker.
Eki Görüntüle 31072

Dostum vakit ayırıp uğraştığın için çok teşekkür ederim, senin gibi ilgilenenler hep olsa keşke.

Eki Görüntüle 31072

Bir tarafta 65W TDP /i3 6100
Diğer tarafta 95W TDP / AMD 880K
Arada 35W fark var Yılda kaç TL ye tekabül eder ?
Kafam takıldı Ucuza kaçarken belki de 2 katı ücret ödüyoruz :kararsız:
Ufak bir işlem yapabilirsen iyi olur matamatik derslerin de resim çizerdim :neo:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı