650 Watt PSU'lu sistem için kaç VA UPS gerekir?

Faktas

Centipat
Selamlar arkadaşlar. 1050 Ti, Ryzen R3 1200, 2x8 GB RAM'li bir bilgisayarım var, buna ek olarak monitörü de bağlayacağım. Yaşadığım bölgede sürekli elektrik gidiyor ve bu yüzden bir UPS almam artık şart. Sadece bilgisayarı kapatacak kadar zamanım olsun istiyorum. 650VA'lık bir UPS yeterli olur mu yani prizler takılı olduğu sırada PC bütün gücüyle çalıştığı zaman PSU mu beslemeye yeterli olacak mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
1000VA iyidir.

600VA yeterli olacaktır ancak maksimum 5 dakika falan çalıştırır.
Hocam teşekkür ederim. İhtiyacım acil olduğundan ve bütçem düşük olduğundan 600va ile yetineceğim. Peki asıl sorum şu sistem elektrik olduğu zaman da upsye bağlı çalışacağı için bazı yerlerde upsnin psumu normal zamanda besleme problemi yaratabileceği yazılmış. Bu doğru mudur?

Hocam teşekkür ederim. İhtiyacım acil olduğundan ve bütçem düşük olduğundan 600va ile yetineceğim. Peki asıl sorum şu sistem elektrik olduğu zaman da upsye bağlı çalışacağı için bazı yerlerde upsnin psumu normal zamanda besleme problemi yaratabileceği yazılmış. Bu doğru mudur?
Çok bilgim yok UPS konusu hakkında ancak besleme sorunu yapmayacaktır yüksek ihtimal.

Hocam VA ve Watt birbirinden farklı güç birimidir. 650 VA bir UPS 500W bir kasayı besleyebilir. Sizin için minimum 850 VA gerekir. Açık tutma süresi içinde bulunan akü ile alakalı bir durum. Mesela 7 Ah akü ile 9 Ah akünün açık tutma süresi farklıdır.

Hocam VA ve Watt birbirinden farklı güç birimidir. 650 VA bir UPS 500W bir kasayı besleyebilir. Sizin için minimum 850 VA gerekir. Açık tutma süresi içinde bulunan akü ile alakalı bir durum. Mesela 7 Ah akü ile 9 Ah akünün açık tutma süresi farklıdır.
Hocam Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision bu internet sitesinin expert kısmından yaptığım hesaplamayla birlikte 600 va bir upsnin yeterli olacağı kanısına vardım. Çünkü benim sistemim en ince hesaplamaları bile yaptığımda 320W ile çalışıyor. Elimdeki kasada dahili 650W PSU var ve o zamanlar bilgisayardan anlamadığım için bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum. 650 VA 7Ah akülü powerful marka uygun bir ups satın aldım eğer bu sitenin hesaplaması doğruysa yeterli geleceği iddia ediliyor. Umarım sorun bir sorun çıkmaz.

Hocam bu tip siteler tam sonuç vermeyebilir. Burada doğru olan sisteminiz gerektiği kadar güç çeker. 650W tam olarak çekeceğini zannetmiyorum. UPS kaliteli bir marka değil. Sizin için yeterli olabilir. 7 Ah akü ile dediğiniz güçlerde 5-10 dakika açık tutabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı