6500-6700TL'ye sistem önerisi

crymaN

Kilopat
6700TL'ye kadar butcem var, sistem toplamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Monitör dahil değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum butçe 6800 TL'dır, yayın için olacaktır. Monitör dahil değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, şöyle bir soru sormak istiyorum. Mevcut kasamı konu başlığında belirttim. Kasada bulunan fanların çıkardığı gürülltüden rahatsızım. Biraz ehil kişilere sorduğumda bazıları kasanın ön kısmında bulunan 3 adet fanın biraz estetik amaçlarla koyulduğunu söyledi. Yani sistemi soğutmada ekstrem bir etki söz konusu değilmiş. Kasanın ön kısmı mesh olmadığından hava alımı sıkıntılı kasanın zaten. En alt ve en üstünde hava panelleri var sadece.

Bende düşündüm ki kasadaki iki fanı iptal edip tek fanlı mı kullansam ? Ne düşünür ve önerirsiniz ?

Merhabalar, kafama takılan bir husus hakkından sizlerden bilgi almak istiyorum:

Yeni bir sistem aldım yakın zamanda sistem gayet stabil çalışıyor fakat aldığım kasa çok gürültülü. -ya da bana öyle geliyor- Kasa konu başlığında belirttiğim kasa. Çevremde ehil kişilere sorduğumda bazı kişiler kasanın önünde bulunan üç adet fanın biraz estetik amaçlarla koyulduğunu belirtti. Aldığım mağazaya sorduğumda kasanın ön kısmı mesh olmadığından hava akışında sıkıntılı bir durum var, bu yüzden üç fanda çalışsa bir fan çalışıyormuş gibi verim alırsınız dediler. -kasanın en alt ve en üstünde hava mazgalı var sadece-

Bende bu çerçevede iki fanı kapatıp bir fanla sistemi kullanmayı böylelikle gürültüden de ciddi anlamda kurtulmayı düşünüyorum. -Kasanın içerisinde işlemci fanı, ekran kartının fanları ve egzoz fanı var malum.- Siz ne düşünür ve önerirsiniz ?

Fanlar kapatılmış, 1 fanlı ve 3 fanlı iken stres testleri yaptım işlemci sıcaklık değerleri aynı fakat işlemci kullanım oranları biraz farklı çıktı. Sonuçlar fotoğraf sırasına göre fansız, 3 fanlı ve 1 fanlıdır.

MSI Command Center adlı programda yine aynı değişkenlerde işlemci fanının çalışma durumunu denetlemeye çalıştım. Hiçbir fan yokken işlemci fanının grafiği bir hayli dengesiz bir hal aldı. -resimde görüldüğü gibi-

Kasa:

Sistem özellikleri:

CORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit Ram
MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
TOSHIBA OCZ 240GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci - Tray

Son düzenleme:
@Onur Üney FSP CMT110A'dan farksız olacaktır Tek fanın sisteme yeteceğini sanmıyorum. Belki kasanın önündeki cama ufak ufak delikler açarak biraz daha iyi soğutma sağlayabilirsiniz. Bunun gibi:

"FSP CMT110A'dan farksız olacaktır " derken ne demek istediniz hocam ? Konuya çok fazla hakim değilimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…