Merhabalar, şöyle bir soru sormak istiyorum. Mevcut kasamı konu başlığında belirttim. Kasada bulunan fanların çıkardığı gürülltüden rahatsızım. Biraz ehil kişilere sorduğumda bazıları kasanın ön kısmında bulunan 3 adet fanın biraz estetik amaçlarla koyulduğunu söyledi. Yani sistemi soğutmada ekstrem bir etki söz konusu değilmiş. Kasanın ön kısmı mesh olmadığından hava alımı sıkıntılı kasanın zaten. En alt ve en üstünde hava panelleri var sadece.
Bende düşündüm ki kasadaki iki fanı iptal edip tek fanlı mı kullansam ? Ne düşünür ve önerirsiniz ?
Cooler Master MasterBox Lite 5 80+ 600W USB 3.0 Pencereli en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Merhabalar, kafama takılan bir husus hakkından sizlerden bilgi almak istiyorum:
Yeni bir sistem aldım yakın zamanda sistem gayet stabil çalışıyor fakat aldığım kasa çok gürültülü. -ya da bana öyle geliyor- Kasa konu başlığında belirttiğim kasa. Çevremde ehil kişilere sorduğumda bazı kişiler kasanın önünde bulunan üç adet fanın biraz estetik amaçlarla koyulduğunu belirtti. Aldığım mağazaya sorduğumda kasanın ön kısmı mesh olmadığından hava akışında sıkıntılı bir durum var, bu yüzden üç fanda çalışsa bir fan çalışıyormuş gibi verim alırsınız dediler. -kasanın en alt ve en üstünde hava mazgalı var sadece-
Bende bu çerçevede iki fanı kapatıp bir fanla sistemi kullanmayı böylelikle gürültüden de ciddi anlamda kurtulmayı düşünüyorum. -Kasanın içerisinde işlemci fanı, ekran kartının fanları ve egzoz fanı var malum.- Siz ne düşünür ve önerirsiniz ?
Fanlar kapatılmış, 1 fanlı ve 3 fanlı iken stres testleri yaptım işlemci sıcaklık değerleri aynı fakat işlemci kullanım oranları biraz farklı çıktı. Sonuçlar fotoğraf sırasına göre fansız, 3 fanlı ve 1 fanlıdır.
MSI Command Center adlı programda yine aynı değişkenlerde işlemci fanının çalışma durumunu denetlemeye çalıştım. Hiçbir fan yokken işlemci fanının grafiği bir hayli dengesiz bir hal aldı. -resimde görüldüğü gibi-
@Onur Üney FSP CMT110A'dan farksız olacaktır Tek fanın sisteme yeteceğini sanmıyorum. Belki kasanın önündeki cama ufak ufak delikler açarak biraz daha iyi soğutma sağlayabilirsiniz. Bunun gibi: