6500 TL R7 1700 ve GTX 1070 Sistem Toplama

Efe Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.

Bilgisayarı toplamaktaki amacım Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign programları başta olmak üzere, öğrenmeye yeni yeni başlamış olduğum ve ustalaşma niyetinde olduğum 3D programları (3DSmax, Maya, zBrush gibi) rahatça çalıştırabilmek. 6000, maksimum 7000 TL bütçeye sahibim, ve eski bilgisayarımdan kalma HDD ve PSU'yu kullanacağım (1TB SATA 2 7200RPM, Cooler Master Thunder 600W.) Aynı zamanda CS:GO veya LoL oyuncusu değilim, hikaye tabanlı yeni oyunların sıkı takipçisiyim.

Toplamayı düşündüğüm kasa şu şekilde:

• -AMD Ryzen 7 1700
  • -Asus ROG Strix B350F
  • -Asus ROG Strix GTX 1070
  • -GSkill Trident Z RGB 2x8 GB 3000MHz CL16 RAM
  • -NZXT S340
  • -Samsung Evo 250 GB

Çeşitli sitelerden topladığım bu parçalar toplamda 6500 TL civarında seyrediyor. Soracağım sorular şu şekilde olacak:

Ekran kartı fiyatları data miningciler yüzünden tavan yapmış konumda, 1 yıl önce 1080 alabileceğim fiyata 1070 görüyorum bu günlerde. Bu olayın akıbeti ne olacak, fiyatlar konusunda düşünceleriniz neler? Fiyatlar düşecek ise ne kadar düşer? AMD'nin Vega serisini beklemeli miyim?

1. Ryzen'i Intel i7 7700 ile değiştirmeli miyim?
  2. Sıvı soğutucu, benim bu bilgisayar ile yapacaklarım doğrultusunda gerekli midir? Eğer gerekiyorsa NZXT Kraken x42 hakkında düşünceleriniz neler?
  3. Bu sisteme 600W PSU yeterli gelir mi? Yoksa daha yüksek Watt'lı 80 Plus mı araştırmalıyım?

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

AMD Vega serisini beklemen iyi olur. Vegayı beklemesende Eylül, Ekim gibi piyasanın rahatlayacağı söyleniyor en azından bu tarihlere kadar bekle.
1) Ryzen i kesinlikle i7 ile değiştirme!!!
2) Bu konuda bir fikrim yok
3) Kaliteli bir 600W yeterli fakat o PSU şuan 500W ı zor veriyordur. Ben Cooler Master Watt 600W +80 PSU sunu almanı öneririm elektrik faturası bakımından da avantajın olur. Bunun dışında eğer sistemde bir sorun çıkarsa ilk olarak o HDD den şüphelen eski sistemde düzgün çalışsa da yenisinde saçma bir şekilde arıza yapabiliyorlar. Şuan kullanmanda bir sıkıntı yok HDD de. Fakat bu saatten sonra Sata 3 bir HDD alsan daha iyi olur.

Monitörünüz var mı? Varsa ona göre yardım edelim.

Yusuf Emin ve Dark Might, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz PSU'yu araştırdım, gayet başarılı duruyor. Sonuç olarak PSU'yu kaliteli almazsam toplayacağım binlerce liralık sistem komple çöp olabilir. Harddisk konusuna gelince, sistemimi zaten SSD'ye kuracağım, SATA 2 HDD depolama birimim olacak. Ben işimi garantiye almak için kendime 1TB 3.5" Harddisk alayım, fazla harddisk göz çıkarmaz.

Monitör olarak şu anda orijinali televizyon olan ama HDMI bağlayıp kullandığım 21" ekranlı bir monitör. Monitör fiyatları da uçtuğu için öncelikle kasayı toplayıp daha sonra 24" veya 27" IPS LED monitörlere yönelmeyi düşünüyorum. Esas amacım oyun oynamak olmadığı için akıcı olmasından çok renkleri baskı rengine olabildiğince yakın görmek önceliğim.

Bir sorum daha olacak, yurtdışından güvenilir sitelerden ekran kartı, anakart ve işlemci almak ne kadar mantıklı? Aranızda OEM ürünlerini yurtdışından getirten var mı?

Şöyle örneklendireyim:

GTX1080 A8G ekran kartı, yurtdışı merkezli alışveriş sitesinde sepete konup, üzerine gümrük vergisi eklendiği halde buradaki fiyatından yaklaşık 1000tl daha ucuza geliyor.

Yapılabilirse eğer, aynı bütçeye sistemi çok daha fazla güçlendirebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…