Yusuf Emin ve Dark Might, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz PSU'yu araştırdım, gayet başarılı duruyor. Sonuç olarak PSU'yu kaliteli almazsam toplayacağım binlerce liralık sistem komple çöp olabilir. Harddisk konusuna gelince, sistemimi zaten SSD'ye kuracağım, SATA 2 HDD depolama birimim olacak. Ben işimi garantiye almak için kendime 1TB 3.5" Harddisk alayım, fazla harddisk göz çıkarmaz.
Monitör olarak şu anda orijinali televizyon olan ama HDMI bağlayıp kullandığım 21" ekranlı bir monitör. Monitör fiyatları da uçtuğu için öncelikle kasayı toplayıp daha sonra 24" veya 27" IPS LED monitörlere yönelmeyi düşünüyorum. Esas amacım oyun oynamak olmadığı için akıcı olmasından çok renkleri baskı rengine olabildiğince yakın görmek önceliğim.
Bir sorum daha olacak, yurtdışından güvenilir sitelerden ekran kartı, anakart ve işlemci almak ne kadar mantıklı? Aranızda OEM ürünlerini yurtdışından getirten var mı?
Şöyle örneklendireyim:
GTX1080 A8G ekran kartı, yurtdışı merkezli alışveriş sitesinde sepete konup, üzerine gümrük vergisi eklendiği halde buradaki fiyatından yaklaşık 1000tl daha ucuza geliyor.
Yapılabilirse eğer, aynı bütçeye sistemi çok daha fazla güçlendirebilirim.