6500 TL'ye sıvı soğutma önerisi

BORAN ÇELİK1

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci MSI A520M-A PRO Anakart Corsair Vengance 32GB Ram MSI GeForce RTX 4060 TI 16 GB Ekran Kartı NZXT H9 Flow Kasa MSI MAG CORELIQUID I360 Sıvı Soğutucu MSI MPG A650BN 650W Powersupply KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 SSD
Merhaba arkadaşlar. Kendime yeni bir bilgisayar satın alacağım. Her şeyi ayarladım fakat sıvı soğutma konusunu bir türlü çözemedim. Bütçe 6.5k

Kasanın boyutunu belirtir misin? 360mm'lik soğutucunun sığabileceği bir alanın var mı mesela? Yoksa 240mm'lik kadar yetecek bir alanın mı var?

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağın sistemi paylaş ona göre önerelim.

Arkadaşım haklı. Eğer ki F/P bir işlemci varsa kesinlikle çift kule veya tek kule çift fanlı hava soğutucu öneririm. Bende yılllarca sıvı soğutmayı daha iyi bilirdim fakat şu an ID-Cooling SE-225-XT kullanıyordum Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB'ye geçtim ikisi de çok güzel ve sessiz. Soğutma performansları da birbirine çok yakın. İşlemcim 5700x3D.

İşlemci nedir?

Hocam bu nasıl olur sizce ?

Bu da güzel fakat performans olarak Bitfenix Cube 360 çalışma mantığı Lian Li Trinity II Performance modeli ile aynı. Pompa devri çok yüksek 5500RPM hızı var. LCD ekran avantajı görsel daha önemli ise beyaz Corsair LCD tercih ederdim.

Arkadaşım haklı. Eğer ki F/P bir işlemci varsa kesinlikle çift kule veya tek kule çift fanlı hava soğutucu öneririm. Bende yılllarca sıvı soğutmayı daha iyi bilirdim fakat şu an ID-Cooling SE-225-XT kullanıyordum Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB'ye geçtim ikisi de çok güzel ve sessiz. Soğutma performansları da birbirine çok yakın. İşlemcim 5700x3D.

İnsanlarda ''Olm bu daha iyi soğutur sıvı soğutucu bu sıvıysa iyidir, boşuna rgb koymamışlar'' gibi bir algı olduğu için radyatöre yöneliyorlar. Oysa kule tipine yönelseler daha benzer sıcaklık alabilirler. Birde sıvı için kasa desteği lazım ya ön tarafa ya da yukarı takacaksın, buda hava akışını kötü ekliyor. Bahsettiğiniz Phantom Spirit FP kralı, 360'lık radyatörlere taş çıkarır. Kule tipi yerine 120'lik radyatör alan gördüm...

İnsanlarda ''Olm bu daha iyi soğutur sıvı soğutucu bu sıvıysa iyidir, boşuna rgb koymamışlar'' gibi bir algı olduğu için radyatöre yöneliyorlar. Oysa kule tipine yönelseler daha benzer sıcaklık alabilirler. Birde sıvı için kasa desteği lazım ya ön tarafa ya da yukarı takacaksın, buda hava akışını kötü ekliyor. Bahsettiğiniz Phantom Spirit FP kralı, 360'lık radyatörlere taş çıkarır. Kule tipi yerine 120'lik radyatör alan gördüm...
İşlemciye göre değişir fakat burda önemli olan başka bir konu ise estetik algı. Bir yandan haklısınız, bir yandan da insanların kendi tercihine kalmış bir durum. Sonuçta ona vereceği parayla gider daha iyi ram anakart işlemci vs. alabilir ama alsa da fena olmaz.

İşlemciye göre değişir fakat burda önemli olan başka bir konu ise estetik algı. Bir yandan haklısınız, bir yandan da insanların kendi tercihine kalmış bir durum. Sonuçta ona vereceği parayla gider daha iyi ram anakart işlemci vs. alabilir ama alsa da fena olmaz.
Estetik konusunda katılıyorum. Bir soğutucuya 8k vermek de akıl kârı değil, açıkcası. Matx anakarta takınca ne kadar aşırı yüklenmiş kamyona benzese bile tercihim kule tipi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1656542849711.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı