6500 XT WattMan hatası DDU ile düzelir mi?

alpegetoptas06

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımda AMD üzerinde OC açmıştım sonra WattMan hatasını gördüm ve kapadım. Daha sonra bu hata gelmeye devam etti ama hiçbir şeyi etkilemiyor bilgisayarı kullanırken. Sadece nadiren bilgisayarı açtığımda bu hata bildirim olarak geliyor. Bu sistemde sıkıntıya neden olur mu daha sonraları. Acaba BIOS güncellememiştim ve RAM'leri XMP profilinde 3000 MHz yazmasına rağmen aldığımda 2933 MHz kullanmasından kaynaklı mı ya da önceden OC açtığımdan mı kaynaklı olabilir mi? Driverı DDU ile silip yüklesem düzelir mi?

Düzelme ihtimali var. Ama hata bazen voltaj azlığından ya da frekans yüksekliğinden dolayı çıkar.

Ben buna yazılımsal demem açıkçası. WattMan hatası daha çok donanımsal bir sorun. Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta. Bunun sebebi gördüğüm kadarıyla Sapphire gibi üreticilerin kartlarını fütursuzca overclock etmesi.

Çözüm önerim? GPU frekansını 100 MHz aşağıya çekin ya da biraz voltajı artırın. Özetle, GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin.

Bu hatanın eski adı AMD sürücüsü yanıt vermeyi kesti idi. Şimdi sürücüler güncellenince adı WattMan oldu. Sorun aynı, hata farklı...

Sürücünün ayarları bazen overclock sonrası eski hale döndürülmeye çalışılsa da kalıcı olarak bozulabiliyor. DDU değil de AMD Cleanup Utility öneririm ben bununla silip tekrar kurarsın.

Düzelme ihtimali var. Ama hata bazen voltaj azlığından ya da frekans yüksekliğinden dolayı çıkar.

En başta AMD yazılımı üzerinden OC açmıştım sonra hata çıkmaya başladı kapattım ama hata gelmeye devam etti. Çok ufak bir sıkıntı var sanırım çünkü neredeyse hiç olmuyor kapattığımdan beri OC'yi. Olmadı garanti kapsamından çıkmıyorsa kart voltaj arttırırım ya da 50-100 MHz düşürürüm.
Sürücünün ayarları bazen overclock sonrası eski hale döndürülmeye çalışılsa da kalıcı olarak bozulabiliyor. DDU değil de AMD Cleanup Utility öneririm ben bununla silip tekrar kurarsın.

Tamamdır yapacağım. Zaten hiçbir performans etkisi olmadı düzgün de yapamıyor program.

H510 ile PCI-e 4.0 kullanıyorum evet. X4 olduğundan boğuluyor evet. Bu arada OC yapınca garanti kapsamından çıkar mı kart?

H510 ve A520 gibi giriş seviye 500 serilerinde ekran kartı için PCIe 4.0 desteği yoktu. Yanlış bilgi olmasın ama bu PCIe 4.0 yuvası yalnızca NVMe için geçerliydi diye biliyorum bu modellerde. B550 ve B560'da bu destek olmalıydı sen istersen anakartının teknik özelliklerine bakabilirsin.

H510'un ekran kartı için PCI-e 4.0 desteği yoktu. Yanlış bilgi olmasın ama bu PCI-e 4.0 yuvası yalnızca NVMe için geçerliydi diye biliyorum. B560'da bu destek olmalıydı sen istersen anakartının teknik özelliklerine bakabilirsin.

H510 anakartı ekran kartı yuvası PCI 4.0. SSD yuvası 3.0 kullanıyor. Ama 10. nesil işlemci varsa bu 3.0 oluyor.

H510 anakartı ekran kartı yuvası PCI 4.0. SSD yuvası 3.0 kullanıyor. Ama 10. nesil işlemci varsa bu 3.0 oluyor.

Bu da olabilir AMD tarafında A520 anakart ve APU 5000 serisinde PCIe 4.0 desteği olmadığına eminim. Intel'de evet 10. nesilde bu destek yok 11. nesil ile geldi. @alpegetoptas06 sende hangi işlemci var?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı