65000 TL bilgisayar toplama

Aslında M1 Ultra ile 32GB RAM yapsa iyi olurdu.
M1 Ultra ile 64GB RAM oluyor ama 70K oldu
evet 2 seçenek var, 2 kat fiyat farkı var. Performanslarını karşılaştıracak kadar bilgim yok ama 70lere çıklacaksa mac pro da alınır.
 
Yakismis. Modeller cok iyi. Oyunlar icin 16gb ram gayet yeterli, eger profesyonel render alinacaksa 32gb tercih edilebilir. Bunu da konu sahibi belirtir.
7 yıldır fotoğrafçıyım ve render çok çok çok üst düzey oldu çoğu işlerim 1 sene öncesinde 1080p kalitesini geçmez iken pandemiden sonra 4k kalitesine geçti ve şuan geçici bilgisayarımda render leri 1 2 gün bile beklediğim oluyor.

Genel olarak
Bütün yorumları tek tek okudum ve herkese çok teşekkür ediyorum.
2.olarak yayıncılık yapacağım için kasada görsellik de benim için önemli.
3.olarak bütçem ne yazıkki 65 bin ile sınırlı çünkü kasa monitör harici almam gereken birçok ekipman var mikrofon kamera vs vs gibi.
4.olarak 7 yıllık bi fotoğrafçılık deneyimim var çocuk yaştan beridir var ve yayıncılık sosyal medya haricinde video ve fotoğraf editörlüğüde yapacağım için parçaların minimum 4 veya 5 yıl beni idare etmesi çok çok önemli ram gibi sonradan değiştirilebilir parçalar sonradan eklenebilir veya düzeltilebilir asıl önemli olan düzeltilmesi zor olan ve değiştirilmesi sıkıntılı olan parçalar çok önemli.
Önerileriniz için çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Render süresi için mutlaka hızlı bir ssd alın ve renderı bu diske yapın. Çok ciddi fark eediyor hız, kendim deneyimledim kurguda. Bence mac modelleri üzerinde düşünün, M1 Ultra mac studio bu işin yapılmış.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…