Herkese selamlar. Ben yakın zamanda bir PC alacağım ve bir sistem topladım. Ama bu sistemde bir uyumsuzluk var mı, performans kaybı falan olur mu diye de bir sorayım dedim. 6500 TL'yi 100-200 TL geçmesi pek sorun yaratmaz benim için. İşte sistem ;
Vatan bilgisayar benim görüşüme göre gereksiz pahalı. Tabi gidip görerek almak isterseniz ona lafım yok İstanbul da ikamet ediyorsanız Eksen, Sinerji vs. gibi mağazalardan yine aynı şekilde daha ucuza alabilirsiniz. Bir de PSU'yu Frisby markasından ziyade Corsair, Seasonic, FSP, Evga, High Power, Aerocool gibi markalardan alırsanız daha memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Vatan bilgisayar benim görüşüme göre gereksiz pahalı. Tabi gidip görerek almak isterseniz ona lafım yok İstanbul da ikamet ediyorsanız Eksen, Sinerji vs. gibi mağazalardan yine aynı şekilde daha ucuza alabilirsiniz. Bir de PSU'yu Frisby markasından ziyade Corsair, Seasonic, FSP, Evga, High Power, Aerocool gibi markalardan alırsanız daha memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Sinerji bilgisayar toplama setinide satın alırsanız 40 TL civarı bir ücret ekliyor üzerine aynı şekilde Teknobiyotik de 10 dolar civarı bir ücret ekliyor sepetinizdeki tutarın üzerine, montajlanmış, test edilmiş şekilde sizlere kargo ile gönderiyorlar. Nova bilgisayar da yapıyor sanırım ama oranın parça fiyatları ve montaj ücreti hakkında pek bir bilgim yok.
Biraz araştırma yaptığımda, toplayıp gönderen sitelerin işlerini özensiz yaptığını belirttiklerini farkettim. Araştırıp kendim yapmam daha iyi olurmuş. Ama ben de bir hata yaparım diye korkuyorum.
En zevkli kısmı zaten montajdır. Bu konuda bir sürü video mevcut detaylıca açıklamaları yapılmış yavaş ve biraz da dikkatli olduktan sonra bir problem olmayacaktır.
Kardeşim parçalar güzel yanlız böyle bir sisteme Z170A Gaming M9 biraz aşırıya kaçmış, onun yerine Z170A Gaming Pro Carbon ya da Z170A Gaming M5 alabilirsin. İşini fazlasıyla görücektir, cebinde 300-400 TL kadar kalır.