6500TL Sistem Önerileri

MagnificentCan

Hectopat
Daha fazla  
Düşündüğüm sistem budur. OC yapmakla pek ilgilenmediğimden ve Z170 anakart ve sıvı soğutucu fazla masrafa mal olduğundan 6500 e dönüp GTX980Tİ almaya karar kıldım. Fakat sadece anakart konusunda kararsızım. Ses çipi, bileşenleri, yazılımı bir oyuncuya uygun olan bir anakart arıyorum. Sistem hakkında yorumlarınızı ve değiştir dediğiniz parça varsa o konu hakkında tavsiyelerinizi verirseniz sevinirim. Ayrıca başka anakart tavsiyeniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu almamışsın. Termal macın işine yaramaz. Zira fanın mecunu sürülü geliyor. Ekran kartını dilersen GALAX GTX 980 TI HOF ile değiştir. ASIC değeri daha yüksek oluyor genelde.
Soğutucu almadım çünkü stok soğutucu yetecektir. 6500 işlemciye soğutucu alınmasını ilk kez sizden duydum.

Soğutucu almadım çünkü stok soğutucu yetecektir. 6500 işlemciye soğutucu alınmasını ilk kez sizden duydum.
Her ihtimale karsi sogutucu almak gerekir. Ayrica ekran kartini Golden Edition yerin Gigabyte GeForce GTX 980 TI yapman daha uygun olur. Tabi Turkiye'de fiyatlari ne bilmiyorum. Fransada Golden Edition'dan ortalama 50 euro ucuz. Turkiye'de 150 TL'den biraz fazla yapar onu da baska bir seye verirsin golden'e vercegine. Ayrica mumkunse yurt disindan siparis etmeye calis tabi mumkunse cunku Dolar olarak alirsan daha ucuza geliyor. Turkiye'de yine de bu sistemde guzel sadece golden edition gereksiz geldi bana ama su da var bur da ucuz diye Turkiye'de de Gigabyte Golden Edition'dan ucuz olacak degil. Yani daha pahali olabilir yine de bi fiyatlari tekrar gozden gecir. ayrica iyi bir monitorun varsa ya da kullanilabilir fullhd vs yeni bir tane almayi cok cok gereksiz buluyorum. İleriki zamanda almak daha iyi olur bende sistem toplayacagim. Msi GTX 980 Ti ile Gigabyte GTX 980 Ti arasinda kaldim ve de benim topladigim PC zaten baskasi tarafindan yapilmis. Orada istersen kendine gore bir kac seyi degistirebiliyorsun ana karti, ekran kartini, RAM'i vs orda Gigabyte GTX 980 Ti olmadigindan Msi'i almam gerek galiba. Neyse kisaca guzel bir sistem sogutucu yine de al. Yapabilirsen islemciyi i5 6600k yap ileride overclock'a ihtiyacin olabilir ne olur ne olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
6500 işlemciye soğutucu alınmasın
Sana soğutucu al diye nerede yazdım? Bana bir gösterir misin? Mesajı düzgün okuyun lütfen. Soğutucu almamışsınız ve termal macun almışsınız. Soğutucu almazsanız eğer termal macun bir işe yaramaz, zira stok soğutucunun macunu üzerinde sürülü geliyor dedim ben. Mesajları dikkatli okuyun.

Soğutucu almamışsın. Termal macun işine yaramaz. Zira fanın mecunu sürülü geliyor. Ekran kartını dilersen GALAX GTX 980 TI HOF ile değiştir. ASIC değeri daha yüksek oluyor genelde.
Üretimi durdu o kartın ve hiçbir yerde satılmıyor bildiğim kadarıyla.

Güç kaynağını başka bir marka alırsanız daha iyi olacaktır. CX serisi cızırtı yapıyor. Güç kaynağını değiştirip fanı kaldırırsan Gigabyte Z170 K3 alabilirsin, 500 TL ve ileriye dönük olacaktır. Ayrıca monitör olarak ASUS 23.6" VP247T 1ms Full HD Gaming Monitör alırsan daha ucuza gelecektir.

6500 liraya sistem topluyorsun ve stock fan mı kullanıyorsun ? bravo
ayıp olmasın 100 liraya bir tane soğutucu fan al

Macun, fan gibi sonradan alınabilecek parçalarla birlikte kasa+PSU'ya 450TL ederinden fazlası gereksiz masrafa girmek yerine 6600K işlemci z170 giriş seviye anakart ve soğutucuyla daha performanslı sistem toplayabilirsin.
Hocam peki bana 7000Tl ye monitör dahil bir sistem toplarmısınız?
Sonradan alınabilecek parçalarda haklısınız gerek yok.

Çok afedersiniz. Cümlenizi yanlış anlamışım kusura bakmayın. Haklısınız termal macun konusunda. Peki bana 7000Tl ye bir sistem önerir misiniz monitör dahil? Sonradan alınacak macun ve kasa fanı gibi parçalar dahil olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…