6500TL'ye 144Hz'li sistem toplama

Tunahan ERSÖZ

Centipat
Merhaba, iyi akşamlar herkese. 6000 TL zorlarsam 6500 TL gibi bir bütçem var. CS:GO, PUBG tarzı oyunlar oynuyorum aklımda şöyle bir sistem var. Böyle bir şey topladım kendime hem güncel olmasını hem de uzun yıllar götürmesini istiyorum. Piyasadan bayağıdır uzaktım yeni parçalar falan çıkmış tabii uzak kaldık biraz. Sizin de yardımınızla eğer değiştirmek istediğiniz parça falan varsa konuşalım fiyatı tamamlamaya çalışalım ben 2 gündür uğraşıyorum işin içinden çıkamadım açıkçası. SSD+kasa+PSU önerirseniz ha bir de 144 Hz monitör almayı düşünüyorum hangisini alacağıma karar veremedim Media markta gördüm bir tane indirime girmiş sizce alınır mı yoksa 1500 lira verip VA panel falan mı almalıyım o zaman da bilgisayardan kısmam gerekiyor kafam çok karışıyor beraber halledelim şu işi aşağıda ki sistemi topladım ama fiyatı sadece şunların 5629 TL. Kasa, PSU ve monitör yok daha içinde. Benim topladığım sistemi biraz daha bir şeylerden kısarak fiyatı düşürebilir miyiz acaba? Yorumlarınızı bekliyorum.

Media Markt'ta ki 144Hz bu linkini bıraktım.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7NM işlemci.
  • Ankart: ASUS Prime B450M-A/CSM 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
  • RAM: XPG 16 GB (2x8GB) spectrix D41 TUF Gaming RGB 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1660 Ti Advanced Edition 6 GB GDDR6 192 Bit ekran.
  • Kart.
  • SSD: Samsung 250GB 860 Evo M.2 SSD (okuma 550 MB / 520 MB yazma)
  • Kasa: ?
  • PSU: ?

Fiyatı biraz düşürmeye çalışıyorum bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz ? İtopya'dan alıcam 1660ti 2500TL hocam.

Şunlara bakmayı dene istersen

ViewSonic VX2458-C-mhd 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı
Monitör olarak bunu önerebilirim, beğenmezseniz başka alternatiflere de bakabiliriz.
Ben de yaza doğru sizinle aynı bütçede bir kasa dizeceğimden araştırma yapıyordum. Ekran kartını 1660S Gaming X öneririm, gerçekten hemen hemen aynı güçte kartlar. SSD çok kaliteli fakat bi tık tuzlu diyebiliriz. Onun yerine Kingston veya Crucial BX500 480 GB modellerini tercih edebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam öneriniz için ama curved monitör pek açıkçası hoşuma gitmiyor deneme şansımda olmadı pek o yüzden curved pek tercihim değil.Msi 1660 super gaminx ile Asus 1660ti ile aralarında 400-500 gibi bi fark var peki performans farkı varmıdır ? Arkadaşın dediği gibi sinerjide 1660 gaming x 1980TL onu alabilirim bunun gibi şeyden bahsediyodum aslında fiyatı düşürmem gerek çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…