6500XT 10100F sistem CS:GO'da düşük FPS veriyor

6nowtk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem bilgileri.
RX 6500 XT.
i3 10100F.
8 GB 3200 MHz RAM.
CS:GO'da fpsm yeri geldiginde 90'a kadar bile düşüyor. Kötü bir deger degil ama çok daha üstünü almam gerek.
Ne PC ısınıyor ne ekran kartı kullanıyor ne de işlemci kullanımları %50-60 arası şu ana kadar PC'yi zorladım ama en fazla 63 derece oldu acaba bir sıkıntı mı var.

Başka oyunlarda denedim youtubede videolarını izledim onlardan çok daha düşük fps veriyo. ve yine ısınmıyo

Bu ekran kartında bir problem var. Aynı problemi ben de Ryzen 5 5600X ile yaşadım. Tabii o kadar düşük olmadı fakat max 200 FPS alıyordum. Ben bu sorunu CS:GO başlat seçeneklerine bir kod ekleyerek aştım. Bayağı yüksek FPS almaya başladım ki bu normal değerler aslında. Fakat bu kod ile normale dönebiliyor ancak :) Bu kod işe yarayacaktır eminim. Ama oyun aşşağı alma ve tekrar geri dönerken 4-5 saniye sürüyor. Kod bu; -disable_d3D9ex

NOT: Bu arada bu ekran kartı ile diğer oyunlarda problem yaşamıyorum.

Bu ekran kartında bir problem var. Aynı problemi ben de Ryzen 5 5600X ile yaşadım. Tabii o kadar düşük olmadı fakat max 200 FPS alıyordum. Ben bu sorunu CS:GO başlat seçeneklerine bir kod ekleyerek aştım. Bayağı yüksek FPS almaya başladım ki bu normal değerler aslında. Fakat bu kod ile normale dönebiliyor ancak :) Bu kod işe yarayacaktır eminim. Ama oyun aşşağı alma ve tekrar geri dönerken 4-5 saniye sürüyor. Kod bu; -disable_d3D9ex

NOT: Bu arada bu ekran kartı ile diğer oyunlarda problem yaşamıyorum.
140 lara cıktı çok bişey degişmedi ama yinede teşekkür ederim. Kartında overclook varmı varsa hangi ayarların oldugunu söyler misin ha bu arada kullanımlarda değişmedi aynı şekilde sıcaklıkta

140 lara cıktı çok bişey degişmedi ama yinede teşekkür ederim. Kartında overclook varmı varsa hangi ayarların oldugunu söyler misin ha bu arada kullanımlarda değişmedi aynı şekilde sıcaklıkta
OC yapmadım. Bu arada eğer gerçekten FPS sorunun genel ise donanımsal bir problem olabilir. Öyleyse eğer en iyisi ekran kartını farklı bir bilgisayarda test etmek iyi olur. Bunun dışında o bilgisayarda yapabileceğin şey RAM slotunu değiştir. BIOS ayarlarını CMOS yaparak sıfırla. Varsa güncel anakart BIOS güncelleme yap. Format da dene. Sorun hala devam ederse ekran kartını farklı bir bilgisayarda dene. Bu arada FunMark benchmark test yapıp ekran görüntüsünü buraya paylaşır mısın. MSAA ayarı kapalı olsun.

Ekran Alıntısı.PNG

ancak bu şekilde alabildim yaklasık 5 dk kadar calıstı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı