650W PSU ile 9070 XT kullanımı mümkün mü?

Daha fazla  
Elimde MSI A650GF 80+ Gold PSU var. Bu PSU ile uzun zamandır Ryzen 5600 ve RTX 3080 12 GB sistemi sorunsuz kullanıyorum. 3080 12 GB'ın TDP değeri 350W, oyunlarda da ortalama 330-350W arası tüketiyor.
Geçenlerde 31K'ya görünce dayanamadım, 9070 XT Aorus Elite aldım. Baktım, 9070 XT'ler içinde en yüksek Core clock bu kartta ve haliyle TDP de diğerlerine göre biraz yüksek, 374W Max TDP görünüyor.
Elimde ayrıca kapalı kutu enermax dfx 1350W güç kaynağı da var. Ancak 3080 12 GB ile sorunsuz kullandıysam, 9070 XT ile de sorunsuz kullanırım diye düşünüyorum.
Sizce elimdeki 1350W PSU'yu mı sisteme takayım yoksa MSI A650GF ile devam mı edeyim?

En az iyi bir 750W gerekli yine de genel anlamda en az 800W oneriyoruz. En ideal 850W olur. Spike değeri yuksek bir kart anlık 550W güc tuketimlerini gorebiliyor hatta soyledigin modelde anlik 600w gordugunu soyleyenler bile var. 750W ile bile kapanma yasayanlar mevcut. Takman iyi olur.

Son düzenleme:
550-600W spike çok çılgın değerler hocam, kaynağınız var mı? incelemek isterim.

Hocam bizzat kendim kullandım o kartı, daha stoğu 500 Watt spike yaparken OC yapınca deliriyordu kart. O karta bence 850 Watt lazım ama 800'de iyidir.

İfadeler: kxy
Bu kullanıcı Sapphire Nitro+ modeli ile gormus.

Eki Görüntüle 2539125
Bunlar doğru değil hocam her gördüğünüze inanmayın, teorik olarak da mantıksız çünkü ATX standartları belli 6 pin maksimum 75W, 8 pin maksimum 150W güç sağlar ötesine geçemez. Haliyle 2x8 modellerin PCI yuvası dahil sağlayacağı güç 375W, 3x8 modellerin ise 525W dır. İnternette pulse gibi 2x8 pin modellerle 500W peak değerler gördüğünü söylüyorlar, sizin attığınız görselde de 607W peak yapmış yani bu değerleri ''gerçek'' anlamda gördüğü an sistem kapanır.

Muhtemelen hwinfo, hwmonitor gibi programlar doğru okumuyor bunun en büyük kanıtı da Techpowerup. Techpowerup incelemesinde Nitro+ maksimum 417W spike görüyor ve bu adamlar bu testleri yaparken hwinfo gibi programlar değil profesyonel cihazlar kullanıyorlar.

Açıklama yeter zaten, yani özetle adamlar biz bu işin kitabını yazdık, yazılım ile değil laboratuvar ortamında profesyonel ekipmanlarla ölçüyoruz diyor.

All power consumption numbers reported on this page are "card only" values measured via the PCI Express power connector(s) and PCI Express bus slot. Everything is measured on the DC side, it's not the power consumption of the whole system. We conduct a physical measurement using professional lab equipment, the values are not software sensor readings, which are much less accurate.

Not: bu yazıyı gören lütfen kendini donanım uzmanı sanan 300-500 bin takipçili youtuberlara da iletsin, adamların dünyadan haberi yok OC-UV videoları çekip millete yarım yamalak bilgileriyle bilgi aktarmaya çalışıyorlar sonra forum köşelerinde 9070 XT 500-600W peak yapıyor sanıyor millet

İfadeler: kxy
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…