650W PSU ile RTX 3080 çalıştırmak sorun olur mu?

Zikkeci

Hectopat
RAM
16 GB
İşlemci
Ryzen 5 3600
650W PSU var. RTX 3080 12 GB modeli ile çalıştırırsam zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
650W PSU var. RTX 3080 12 GB modeli ile çalıştırırsam zarar verir mi?

LTTden izlediğim bir video da kartı 850W'tan düşük PSU ile çalıştırdıklarında çok yük binmeyen uygulama ve oyunlarda sorun çıkmıyordu fakat fazla yük binince sistem kendini kapatıyordu. Bulabilirsem video linkini eklerim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bu. 3080'li PC'yi 550W la çalıştırdığında benchmarkta sorun çıkmıyor fakat oyuna girdiğinde sistem çöküyor ve 850W PSU'yu takınca sorunu çözülüyor.

Son düzenleme:
Çalıştırır. Ama yüke sokma.
Yükte de sorun olmaz dün 750W psu ile oc’lu 6900 xt kullandım sadece kart 500w çekiyodu zaten.
1649532403924.png

Zarar vereceğini sanmıyorum ama gücün yetmediği durumlarda sistemin kitlenmesi,reset atması gibi durumlar yaşarsın.Bu durumunda sürekli yaşanması çok sağlıklı değil tabi.PSU gibi bir donanımı son kapasitesine kadar kullanmak uzun vadede sorun olabilir.Ayrıca o işlemciyle 3080 gibi bir kartı besleyemezsin.

Tam yükte sıkıntı çıkarabilir. PSU'nun modeli nedir?

Corsair VS650.

Zarar vereceğini sanmıyorum ama gücün yetmediği durumlarda sistemin kilitlenmesi, reset atması gibi durumlar yaşarsın. Bu durumunda sürekli yaşanması çok sağlıklı değil tabii. PSU gibi bir donanımı son kapasitesine kadar kullanmak uzun vadede sorun olabilir. Ayrıca o işlemciyle 3080 gibi bir kartı besleyemezsin.

Böyle bir kartı 1080p kullanırsan beslemez tabii 4K'da kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı