650W PSU R7 3700X sisteme ekran kartı önerisi

Bir ürüne sahip olman, o ürün hakkında her şeyi bildiğin anlamına gelmiyor. 20ms spike gibi bir gerçeklik var ortada ve bunu inkar ediyorsun. Adamlar senin baktığın gibi HWiNFO'dan bakmıyor bu değerlere. Laboratuvar ekipmanlarıyla ölçüm yapıyorlar.

TechPowerUp Power Consumption;
"All power consumption numbers reported on this page are "card only" values measured via the PCI Express power connector(s) and PCI Express bus slot. Everything is measured on the DC side, it's not the power consumption of the whole system. We conduct a physical measurement using professional lab equipment, the values are not software sensor readings, which are much less accurate."

İade edicem hocam kargoya vermeyi bekliyorum şuan tek kafamdaki soru paketi açılmış 2.ürün cart curt yaparlarsa mahkemede uğraşmak istemiyorum o yüzden yoksa elbetteki iade edicem bozuk kartı ne yapayım.

Bu arada bu attıklarım sadece 4090'ın güç tüketimi. Daha geriye işlemcisi var, diğer takılı parçalar var... RTX 4090 alıp da 650W PSU için cimrilik yapan bir insanı da ilk kez görüyorum
Bence arkadaşın yazdıklarını biraz abartmışsın bro, yaklaşımın agresifçe geldi onun yazdıklarına kıyasla ve yazdığı hiçbir yazıda kesinlik görmüyorum ama sanki hüküm verirmişçesine konuşuyor gibi cevaplamışsın, ayrıca spike testleri PSU kalitesizliğine ve kartın yazılım-limit bozumuna göre değişir bu testler onlarca kez yapılıyor tek test sonucu olmuyor, yani bu değerler her zaman olacak diye bir olay kesin değil. En başta 650W besleyebilir yerine daha açık yazması lazımmış arkadaşın orada hatalı ama senin yazdıkların biraz saygısız ve gereksiz abartı olmuş. Şimdi bunları söyledim diye bana da saldırma ama görünen o.

Bro bende RX 5700 XT vardı, WattMan ve Black-screen çok veriyordu. İade kısmında biraz uğraştırabilirler firmasına göre ama öyle ya da böyle almak zorundalar 14 günü geçirmediysen.

14 gün olmadı daha hocam 3 4 bilemedin 5 gün oldu oda araya 1 mayıs girdi haftasonu girdi diye oldu yoksa direkt vermiştim. Trendyoldan aldım indirimde diye kendi satıyordu trendyolun. Ne gibi bir yol izlemeliyim kargoya iade olarak verince

Hatalı ürün falan diye verirsen alıp inceleme başlatırlar uzarda uzar, 14 gün içerisinde koşulsuz iade üzerinden ver hiç uğraşma. En fazla hayırdır derler dersin beğenmedim.

İşlemci için ekran kartı önerisi çok gördüm ama PSU için ekran kartı ilk defa görüyorum. Bütçe?

Ekran kartı seçimi yaparken işlemcinin ne kadar önemi varsa psu'nun da bir o kadar önemi var. işlemci desteklese de psu'nun gücü çalıştırmaya yetmediği sürece işlemci isterse 2x desteklesin ekran kartını hiç farketmez.

Kesinlik görmüyorum ama sanki hüküm verirmişçesine konuşuyor gibi cevaplamışsın, ayrıca spike testleri PSU kalitesizliğine ve kartın yazılım-limit bozumuna göre değişir
Anlamamakta ısrarcısınız sanırım. "Besleyebilir" demek ile "kullanılabilir" demek ile "OC yapmazsan kullanılabilir" demek aynı şeydir ve hepsi yanlıştır. Spike her durumda her zaman olabilen bir şeydir.
bu testler onlarca kez yapılıyor tek test sonucu olmuyor, yani bu değerler her zaman olacak diye bir olay kesin değil.
Doğru söylüyorsun, bu değerlerden daha üstünü de görebilirsin, daha aşağısını da. Ama şu TechPowerUp'ta gördüğün sadece bir sonuçta bile bu değeri görüyorsan, günlük kullanımda kim bilir daha üstünü de görebilirsin.

Ayrıca CV650, 4090 gibi bir güç kaynağıyla kullanılabilecek ve %100 yüke sokmaya emanet edilebilecek kadar kaliteli bir güç kaynağı değil. Ek olarak 12V kanalından 650W değil, 624W verebilmekte. Yani işler daha da komikleşiyor sizin açınızdan.

Doğruları söyleyince saygısız mı oluyoruz? Yanlış bilgi verip bilmişlik yapıp saygılı olacağıma doğru bilgi paylaşıp "sizin deyiminizle" saygısız olmayı tercih ederim.

Umarım uğraşmanı gerektirmezler dostum her firma bir Amazon olamıyor bazen.
Umarım gerekmez hocam mahkemeye falan vermekte istemiyorum. Amazondan alınca ama farklı satıcı olsa da yine amazon ilgileniyor mu peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…