Uzun süredir bunun planını yapıyorum. Sonunda bir miktar bütçe oluşturdum. (6600 TL). Artık her seferinde farklı bir mouseda farklı bir klavyede ekranda oynamaktan gına geldi (Zoccos, Adeks). Oyunu çok ciddiye alıyorum iş saatlerim dışında neredeyse tüm zamanım oyuna gidiyor diyebilirim.
Şimdi bilen bilir çevre birimleri FPS oyuncuları için çok önemlidir. Ben istediğim çevre birimlerini en ucuz şekilde seçtim bir liste oluşturdum:
Zowie EC2A : 239 TL
Logitech G810: 498 TL
Hyper X Cloud 2: 399 TL
Benq XL2411: 1016 TL
Kasa kısmına gelince eskiden çok hakimdim ama üniversite bittiğinden beri çok koptum. Onun için sizden gelecek tavsiyeleri bekliyorum. Kasa için geriye kalan bütçe 4450 TL. Nuke/Inferno gibi maplerde bile 300 FPS'te sabitlenecek bir kasa toplamak istiyorum.
Tavsiyelerinizle yardımcı olmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Klavye olarak G810'u önermem. Romer-G Switchler hissiyatı kötü. Aynı fiyata CM MasterKeys Pro L RGB modeline bakabilirsin. Sistem olarak bu sistemi öneririm.
Sürekli Ryzen 5 1500X ile başladığımdan mutlu sona ulaşamıyordum muhtemelen. Teşekkür ederim hocam. Sistemi kurucam ayın 6-7'si gibi. Kurduktan sonra bilgilendirme yapacağım.
CPU Cooler koymayı mı unuttunuz yoksa gerek mi duymadınız?
Klavye tavsiyenizi de değerlendireceğim geçen başka biriside tavsiye etmişti. Ama ben Logitechin switchlerinden genel olarak memnundum ya. Romer-G Switch olduğunu biliyorum zaten. Eğer denk gelse aynı fiyata G Pro alırım ama gereksiz pahalı satıyorlar.