Bu ayarlarla giriştim, bayağı bir stabilite deneme şansım oldu. Misal voltaj 1100 iken performans daha düşüktü. Buralara yapılacak farklı bir durum var mı bilmiyorum yalnız 30w güç tüketimi verdiğine kıyasla çok fazla. Oyun içi performansım 160w ile de aynı kalıyor neredeyse.
Bu ayarlarla giriştim, bayağı bir stabilite deneme şansım oldu. Misal voltaj 1100 iken performans daha düşüktü. Buralara yapılacak farklı bir durum var mı bilmiyorum yalnız 30w güç tüketimi verdiğine kıyasla çok fazla. Oyun içi performansım 160w ile de aynı kalıyor neredeyse.
Teorik 75W PCI-e X16 slotu ve 150-175W PCI-e 8 pin kablosunun toplamını geçmediğin sürece sorun yok. İstersen daha da gidebilirsin ama performansın artmıyorsa gerek yok.
Teorik 75W PCI-e X16 slotu ve 150-175W PCI-e 8 pin kablosunun toplamını geçmediğin sürece sorun yok. İstersen daha da gidebilirsin ama performansın artmıyorsa gerek yok.
@Heberiu ben XT modelini kullanıyorum fakat bu görseldeki kısmı aynı şekilde açıp voltaj yazan yeri 1100v yapıp yukarıdan kaydet deyip deneyebilirsin. Eğer bir çökme olursa 10 artır, olmazsa 10 azaltıp stabil yere kadar deneme yapabilirsin.
@Heberiu ne kadar fark edeceğini sen daha iyi takip edebilirsin. Ben XT ile 1100v üzerine OC bile yaptım sanmıyorum düz modelinde stok hıza bir sıkıntı çıkarsın belki daha aşağı bile iner.
OC yapmama işlemci zaten izin vermez. Şöyle 970-980'e bile düşsem stok çekirdek hızı ile beni rahatlatır o zaman.
İlgin ve alakan için teşekkür ederim kıymetli kardeşim.