6600XT mi 3060 mı?

Şu akıcılık mevzusu çok kafama takıldı, bir sürpriz olur da NVIDIA karta geçersem deneyeceğim. AAA oyunlarda olmayacaktır da Valorant ve Overwatch gibi yüksek FPS alınan oyunlarda bayağı bir akıcılık vardı hani daha üzeri nereye gider bakmış olurum. Özellikle Overwatch kartı tam performans kullanıyor optimizasyonu en iyi rekabetçilerden birisi, uzun yıllardır oynamamıştım beklediğimden de iyi çıktı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu DLSS'in hangi ayarıysa sol taraf motion blur köklenmiş gibi duruyor. Kalite ayarından şaşmamak lazım bu teknolojilerde.

Şu anlık böyle olabilir ama hem her oyun dlss desteklemiyor hem de fsr 2.0'dan ümitliyim 4k monitörde kullandığım için şu anki fsr bile ultra quality mode'da gayet iyi sonuçlar veriyor ki fsr 2.0 ile bu farkın tamamen kapanacağı kanaatindeyim. Ben de şunları atayım bari. Saf gücünü göstereyim
Şimdi bu karta fsr 2.0 geldiğinde nvidia kartları karşısındaki f/p oranını göz önünde bulunduralım. Sıfır olarak 16k'ya aldım bu arada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-05-02-11-58-45-074_com.google.android.youtube.jpg
    213,3 KB · Görüntüleme: 123
  • Screenshot_2022-05-02-11-59-08-883_com.google.android.youtube.jpg
    252 KB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot_2022-05-02-11-58-52-881_com.google.android.youtube.jpg
    253,7 KB · Görüntüleme: 110
Bu olayı NVIDIA kart almadan önce birkaç kişi söylemişti ve gülüp geçmiştim zamanında. Hatta 3060'ı takarken hiç böyle beklentim yoktu, sadece görsellik olsun diye takmıştım. Ama cidden 3-4 AMD kart kullandıktan sonra cidden fark ettim akıcılığı. Daha önce 750 Ti'da kullandım ama o zaman hem 75 Hz kullanıyordum hem de rekabetçi oynamadığım için böyle bir olaydan bihaberdim.

Şu kanal hiç güven vermiyor. 3060'ın DLSS ile 6900XT'yi yakalaması gerçekçi mi sence?

@kino attığı aynı videodan bu görüntü. Dlss balanced olarak kullanılmış, quality değil. Gene yakalayamıyor zaten ki yakalaması saçma olurdu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-05-03-22-33-01-880_com.google.android.youtube.jpg
    234,8 KB · Görüntüleme: 118
Şu kanal hiç güven vermiyor. 3060'ın DLSS ile 6900XT'yi yakalaması gerçekçi mi sence?
Gerçektir. DLSS aşırı FPS arttıran bir şey.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım, ben de en son 1050 Ti kullanmıştım. Normalde 5500 XT sonrası 3060'a göz dikmiştim ama fiyatlardan kurtarmadı. Bakalım bu kartlar nereye kadar götürecek elde DLSS ve gelecek FSR 2.0 var ama native çözünürlüğün zevki ayrı. Ekran kartından önce akıcılığı zıplatmak için sırada bir işlemci yükseltmem de lazım. 3300X iyi de bir 5600+ olamaz %1 lowlarda.

@kino attığı aynı videodan bu görüntü. Dlss balanced olarak kullanılmış, quality değil. Gene yakalayamıyor zaten ki yakalaması saçma olurdu.

O kadar olsa insanlar 70-80 serisi kartlar almak yerine 60 ve DLSS'i köklerdi. Misal 3060'ın 12 GB VRAM'i var millet saf mı gitsin 8-10 GB'lık üst modelleri kovalasın oyun için.

1080P'de DLSS ve FSR çok abartı kaçıyor ama kullandığım laptop 17.3 inch ve 2K. DLSS Quality'de native ile neredeyse hiçbir fark göremedim. Masaüstünde ekran 28 inch ve 4K FSR Ultra Quality'de laptop ile aynı sonuçları alıyorum ama sebebi muhtemelen 4K'daki pixel yoğunluğu. FSR 2.0 ile laptoptaki DLSS'den daha iyi sonuç alırım diye umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…