6600XT sistemde oyunlarda 100 FPS değerleri normal mi?

Shwtds

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKİLL 2x16 3000mhz
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 960GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma
Ekran kartı
ASUS ROG 6600xt
Anakart
H510m-k
İşlemci
i5-11400
Sizce FPS değerlerim normal mi? Bana biraz düşük geldi.

LoL-orta ayarlar 116 ortalama.
Valorant--- en düşük ayarlar 180 ortalama.
GTA 5 ---orta ayarlar 102 FPS ortalama ama burada çok daha düşük oluyor genelde ara sahneler ortalamayı yükseltiyor.
CS---yüksek ayarlar 200 üstü görmedim daha genelde 140-150
The Forest---yüksek ayarlar 120 FPS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de aynı kartın XT olmayan versiyonu var. Valorant'ta 250-300 FPS alıyorum, seninki gerçekten düşük.

GTA 5 için bakmıştım
Şak diye bilmemiz mümkün değil. MSI Afterburner ile işlemci ve ekran kartı kullanımlarına baktın mı?

işlemci %40 civarı ekran kartı da %85-90 üstü. Sıcaklıklar da ekran kartı 50-60 derece işlemci Valorant'ta 40-45 derece.

Sen de "6600 XT sistem alayım da dinozor çağından kalma oyunlarda deneyeyim" demişin bunlar 750 Ti ile de oynanıyor. Yok mu doğru düzgün RDR2, GoW, CP77, Spider-Man falan test edebileceğin?

Şu an çok bir şey yok sadece GTA 5, Sniper Elite 5, Saints Row var.

Şu an çok bir şey yok sadece GTA 5, Sniper Elite 5, Saints Row var.

Ekran kartının tam gücünü verebilmesi için bu oyunlar pek yeterli değil. Buralarda işlemci gücü ve sıcaklığı, RAM hızı gibi öğeler daha çok öne çıkar. Anakart aşırı ısınırsa o da işlemciyi geri çekebilir. Ekran kartı zincirin son halkası olduğundan onun performansı da bu donanımlara bağlı.

Witcher 3 ile test yapsam nasıl olur?

Eski olan var.

Yeni çıkanı mı eskisi mi? Şimdi bende de 6600 XT var ve eski Witcher 3 yüksek FPS'lere çıkıldığında takılma gibi sıkıntılar çkarabiliyor. Oyuna özgü bir durum.

FurMark vb. ile test etsem olur mu başka da fazla zorlayabilecek oyunum yok şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…