6650 XT vs RTX 4060

hzmendel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, çok yüksek grafik isteyen oyunlar oynamıyorum, hikaye bazlı çok güncel olmayan eski oyunlar daha ağırlıklı. Bunun için hangi ekran kartını seçmeliyim ve fiyat farkı değer mi?

500W PSU ve R3 1200 işlemci var şu an. İşlemcimi yükselteceğim o süreçte kartı kullanmanın zararı olur mu?

RTX 4060
RX 6650XT

4060 daha mantıklı olur ama o paraya Ventus alacağına 11k ya Galax al geç. Hayır bir zararı olmaz.

4060 alırdım. Dlss avantaj.. Rx6650xt alacaksan da, powercolor red devil serisi alabilirsin, amazonda yok fakat n11 üzerinden incehesap (distribütörü) satıyor 1000 TL daha ucuz. Amd'de xfx ve powercolor (red devil) tek geçerim.

İşlemcim ile ciddi bir sorun yaratır mı bir süre böyle kullanmam gerekecek.

Bir de bunun hakkında ne düşünüyorsun

İşlemcim ile ciddi bir sorun yaratır mı bir süre böyle kullanmam gerekecek.

Bir de bunun hakkında ne düşünüyorsun
İşlemciniz darboğaz yapar hocam zaten özellikle eski oyunları oynadığınızı belirtmişsiniz kesinlikle darboğaz olacaktır ama ne kadar olur can sıkar mı emin değilim fps sabitleyebilirsiniz bir süre yükseltene kadar böylece işlemciniz ekran kartına yetişmek için derbeder olmamış olur. 6700xt kısmına gelirsek gene konu eski oyun oynamanız dolayısıyla iki kartında dlss, fsr, fg, gibi teknolojilerinden faydalanamayacaksınız muhtemelen ondan ötürü fiyat farkı çok yok zaten rx 6700xt öneririm saf gücünün daha fazla olması sebebiyle lakin ileride işlemci yükseltince yeni oyunları da oynarım diyorsanız o zaman dlss ve fg sayesinde 4060 daha fazla performans veriyor ona göre kararınızı verin.

Bu markalara pek güvenemiyorum. Bir de taksit yapabilmem için amazon hepsiburada veya trendyoldan almam gerekiyor

İleride yükseltince bu tür oyunlara da bakarım teşekkürler yorumun için peki işlemciyi nasıl koruyabilirim. Sisteme zarar vermek istemiyorum

Bu markalara pek güvenemiyorum. Bir de taksit yapabilmem için Amazon Hepsiburada veya Trendyol'dan almam gerekiyor

Galax ve Colorful dünya çapıında çok satan köklü ve kaliteli frimalardır. Forumda çok önerdim alanlarda kullananlarda çok memnun isterseniz bakabilirsiniz. Hele bu markaların özel serilerini almak için ürün kovalayan koleksiyonerler var. Taksit bu sitelerde de oluyor tabii vade farkı koyuyor. Hepsiburada'da bu var; https://www.hepsiburada.com/palit-r...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.72.6 Palit'te gayet kalitelidir. 4060 Ti kanadında ise Amazon.com.tr

Eski oyunları oynarken tabi ne kadar eski olduğuna bağlı ama 60fps göze batmıyor bana sorarsanız o şekilde fps'i sabitleyebilirsiniz ayrıca çözünürlüğü yapabildiğiniz en yüksek çözünürlüğe alın eski oyunları oynarken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…