Çözüldü 6650XT GPU, WattMan hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

361370

Kilopat
Makaleler
1
Elimde ki ASUS Dual 6650 XT model ekran kartımda herhangi bir sorun yok iken sadece sabahları çalıştırdığımda PC 1 uzun 3 kısa bip sesinin ardından açıyor ve WattMan hatası veriyor. Merak edip baktığımda ise ekran kartı arıza uyarısı olduğunu öğrendim lakin bir sorun gözükmüyor ve default olarak kullanıyorum. Elime 2 tane 6650 XT geçti ve ilki WattMan hatalarından dolayı değişime gönderdim fakat bu sefer de bu sorunu çok nadir de olsa yaşıyorum, nasıl çözebilirim?
@kino @Sir Benjamin @BerkayZ87

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1-2 hafta önce 3810 sürümüne geçtim.(B450M TUF Pro s)

Anladım. Sistem her zaman ilk açılışta bip sesleriyle kullanılmaz tabii onun kaynağını bir bulman lazım. En basiti ekran kartını başka bir sisteme takarak denetmek olur bilgisayarcı falan varsa. Orada ses etmezse sebebi kart değil deyip elersin.

Dostum MHz düşürmeyi deneyebilirsin internette bunun ile ilgili bir sürü video mevcut bazılarını dene umarım sorunun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Evet AMD WattMan hatasını 6000 serisinde çözdü diyenler nerede ya.

Dostum MHz düşürmeyi deneyebilirsin internette bunun ile ilgili bir sürü video mevcut bazılarını dene umarım sorunun çözülür.

Sorun donanım kaynaklıydı ASUS sağ olsun, değişim ile sorun halloldu, teşekkürler.

Bir sorun gözükmüyor diye kendiniz demişsiniz. Kullanmaya deva edin. Sorun oluşturmadığı sürece bir uyarı bildirimi yüzünden kartı sorunlu diye etiketlemek, endişelenmek gereksiz.

Hocam değişim ile sorun halloldu ama şu anki sorun neden bilmiyorum ve içimi kemiriyor.

Evet AMD WattMan hatasını 6000 serisinde çözdü diyenler nerede ya?
Cozmedi, ama hata alma oranini dusurdu diyenler burada. Stabil oldugu dogrulanmis surucu ile tabii.

WattMan hatalariyla ilgilenmeyi birakali cok oldu, ekran karti arizasi dedigi belki PCB'deki kucuk bir kompanentte bile olabilir. Sadece 1 kere sabahlari olmasi dusunduruyor. Surucu surumun neydi bu arada?

22.11.2

Aynı sorun bende de mevcut ama benimkisi daha çok internette gezinirken, bir şeyler okurken oluyor. Sebebini bir türlü çözemediğim bir olay. Bazen ekran gidiyor ama ses gelmeye devam ediyor, bazen ekran gittiğinde ses bozuluyor, bazen ekran gidiyor ama hemen geri geliyor.

Bunun bir çözümü de yok anladığım kadarıyla.

Sizinki sürücü ile ilgili olma ihtimali yüksek, farklı sürücüler deneyin.

WHQL'desin de aslinda, surucuyu arastirdim biraz ve genelde begenilmis. Sorun surucu kaynakli olmamali.

Sadece sabahlari 1 kere olmasini saglayan seyi bulmaya calisiyorum, bip seslerinden ekran kartina yogunlasmak istiyorum ama sonraki kullanimda da illaki patlagini verirdi o ariza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…