667 ve 800 MHz RAM Uyumu

Mertcan81

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2016
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar benim su an pc'de takili olan 2 gb ddr2 667 mhz'lik kingston'un ram'i var. Aynisinin 800 mhz'ini alsam uyumlu olur mu, calisir mi ? Acil lutfen yarin gelicek ona gore iptal edicem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın modelini yazarsanız buna göre kesin bilgi verebilirim.
 
Aynısı ise çalışması lazım fakat 667 mhz de çalışır.
 
Uyum sorunu olup olmayacagini denemeden kestirmek zor. Ayni hiz degerinde bellek almaniz sorun yasama ihtimalinizi en aza indirir. Diger yandan zaten sistemde 667 MHZ bellek takili 800 MHZ almaniza gerek yok cunku ikisi birlikte calissa bile 667 MHZ hizinda calisacaklar. İkisini 800 MHZ yapsaniz bile 667 MHZ hizindan pek farki olmayacaktir. Yani oyle gozle gorulur bir hizlanma yasamayacaksaniz.
 
Masraf etmeyin,n1500 TL'lik bir sistem toplamak size daha iyi bir randıman vericektir. Ölü yatırım yapmayın bence
 
Herkezin yanıtı için teşekkürler. Cevap yazamıyordum özür dilerim. 800 mhz ram geldi bendede 667 mhz ram var 2 sini aynanda takınca pc den ses geliyor açılmıyor yardımcı olabilirmisiniz. Osman şuan değilde yazın belki toplarım technopat ın 1500 tl lik sistemden toplamayı düşünüyorum.
 
Bellek yuvalarini tozdan arindirin. Belleklerin yerini degistirip deneyin. Yeni bellegi tek calistirip calisip calismadigini deneyin.
 
Yerlerini değiştir bende de aynı sorun olmuştu yerlerini değiştirip uğraşıp düzeltmiştim. Bu arada ben 4gb ddr2 ram arıyorum acaba sen 2gb ddr2 rami ne kadara aldın ?
 
Madabad tozdan arındırdım yerleri değiştirdim yine olmadı 2 side tek tek takınca çalışıyor.Burak benimki 2 gb ddr2 n11 de güvenilir bi satıcıdan 50 tl ye aldım 800 mhz yi. senin ramlar kaç mhz
 
Ceza yediğim için burdan yazıyorum. Benim ramler CPU-Z den baktığım zaman 333 MHz çalışıyor ama ramin üstünde 800 MHz yazıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…