67 Mbps altyapı ile 100Mbps'lik tarife kullanılır mı?

Yer
Denizli
Daha fazla  
Merhaba önceden altyapım 50Mbps desteklediği için 50Mbps'lik bir tarifeye üye olmuştum. Birkaç sene geçti ve şimdi taşındığım yerde altyapı 67Mbps destekliyor. Benim üye olduğum zamandan bu yana da 50Mbps'lik paketi kaldırmışlar sadece 35Mbps ve 100Mbps paketleri mevcut. Ben eski müşteri olduğum için 50Mbps ile devam ediyorum ama 100Mbps'lik tarifeyle aynı fiyata.
Hat taşıma işlemleri için gelen yetkiliye "madem aynı fiyat o zaman 100Mbps'ye geçsem daha iyi olmaz mı?" dedim. Yetkili bana 50Mbps ile devam etmemi, 100Mbps'ye geçersem kopma sorunları yaşayacağımı söyledi.
Gerçekten böyle bir durum var mı? Yeni üyeler 50Mbps kullanamadığına altyapısı 67Mbps olan herkes 35Mbps mi kullanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bilemezsin. Ben 50 alıyordum baktık 75 var ama 75 alamazsınız dediler geçtik 70 alıyoruz bence çok iyi. Sizin durumunuzda bence riske atmaya gerek yok gibi.

Hat değerleri atarsanız kağıt üzerinde ne olur ne biter yorumu yapabiliriz. Forumda çoğu kişi sizin gibi düşünüyor. Gelen yetkililerin bilgi seviyesi tartışılır. Az bir kısmı doğruları söylüyor.

Çok sıkıntı çekersin bende 70 alıyordum Max 75'lik paket aldım bufferbloat yüzünden deli olursun.
VDSL özelinde istisna durumlar hariç bufferbloat yaşamak nadir görülür. Yapısı gereği yayın gibi sürekli upload tüketimi olmadıkça karşınızı da çıkmaz.

Hat değerlerini görmeden, ilgili modemin trafik yönetimini bilmeden bu kadar emin konuşmanız düşündürücü olmuş. Tamam bir sorun yaşamış olabilirsiniz ama bunun genel bir sorun olmadığını da belirtmeliyim.

Paketi 50'ye de çektik 30'a da çektik 75 olmadığı sürece hiç sorun olmadı.

Hat değerlerini nereden görüntüleyebilirim ?

Altyapınız 67 MBPS destekliyor ise ve siz de 100 MBPS paket tanımlatırsanız sistem size eğer özel bir kısıt yoksa 67 MBPS doğrudan vermeye çalışacaktır. Dolayısıyla hat değerleriniz de iyi değilse kopma gibi durumlar olabilir. Yalnız ben olsam fiyat aynı olduğu için 100 MBPS olan paketi alırdım, baktım sorun mu oluyor müşteri hizmetlerinden duruma göre 60 belki 55 falana sabitlemelerini isterdim. Sonuç olarak şu anki aldığınız hızdan en kötü 10-15 arası fazla hız alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…