6700 XT ekranda anlık beyaz çizgi çıkıyor

akrepveben

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2017
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi sosyaller,

Eski kartım MSI 1660 XS Ventus'du, 6700 XT'ye geçtim. Bazen ekranda aşağıdan 10 cm yukseklıkte beyaz çizgi halde ışık flash ediyor. Sorun nedir acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Display kablosundan dolayı oalbilir mi diye düşünüyordum bende. Belki bir güncelleme gelir düzelir.

Tam da tahmin ettiğim gibi DisplayPort kablodan dolayı. Allah'tan Amerikalı'lar varda bilgilere ulaşabiliyoruz yoksa bizim türklere kalsa sadece reklam ve para kazanma peşinde koşan videolar. Yabancı forumlardan YouTube'da bir kanala ulaştım ve flash sorununun ne ve FPS düşmesi sorununun dşsplay port kablodan dolayı olmuş olduğunu öğrendim.

Monitörüm ile birlikte gelen kablo display 1.2 imiş dolayısı ile zaten 2K ve 4K desteği çok kötü ve FPS limitli. Amazon'dan kabeldirekt diye bir 8K modele ulaştım. Kablo 2 k da 240 Hz e kadar destekliyor monitörüm zaten 170 Hz 2K. Önceki kablo desteklemiyormuş bu durumuda GTA 5 oynarken fark ettim.

Peki asıl sorun ne? Forumlarda da yazan WattMan diye bir durum gördüm ekran arada kendi kendine siyahlaşıp kalıyordu reset olmadan düzelmiyordu. Bunun nedeni de DisplayPort kablonun 20 pin olmasıymış. Kabeldirekt modelde 19 pin ayrıca VESA sertifikalı olduğundan voltaj değerleri düzgün. Dispaly kablo alırken bunlara dikkat ediniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı