6700 XT, Gigabyte B550 Aorus Elite V2 için işlemci önerisi

mypointfox

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Öncelikle bilgisayar toplamaya ve donanım bilgisine çok hakim değilim. Kendime bir PC toplamak istiyorum ve dün indirimden Gigabyte B550 Aorus Elite V2 anakart ve ASUS DUAL-RX 6700 XT-12G ekran kartı aldım.
İşlemci için 5600 düşünüyorum ve 2x8 GB 3600 MHz RAM kullanmayı düşünüyorum. Acaba iyi olur mu yoksa farklı parçalar kullanmalı mıyım? Açıkçası kullanmam gereken kasa ve güç kaynağı hakkında da fikrim yok. İlk olarak 1080p 144 Hz monitörüm var bir süre bununla devam edeceğim. Diğer parçaların ödemesi ilerledikçe 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum.
Fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba,
Öncelikle bilgisayar toplamaya ve donanım bilgisine çok hakim değilim. Kendime bir PC toplamak istiyorum ve dün indirimden Gigabyte B550 Aorus Elite V2 anakart ve ASUS Dual-RX 6700 XT-12g ekran kartı aldım.
İşlemci için 5600 düşünüyorum ve 2x8 GB 3600 MHz RAM kullanmayı düşünüyorum. Acaba iyi olur mu yoksa farklı parçalar kullanmalı mıyım? Açıkçası kullanmam gereken kasa ve güç kaynağı hakkında da fikrim yok. İlk olarak 1080p 144 Hz monitörüm var bir süre bununla devam edeceğim. Diğer parçaların ödemesi ilerledikçe 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum.
Fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Çok bütçen yoksa Ryzen 5 5600 varsa Ryzen 7 serisinden 5.nesiller ama 5600 Ryzen 5 yeterli.

Anakart hariç sistemimiz aynı hocam. Darboğazın D'sini görmedim 1080p de olsa da anlaşılmaz.
1080p de R5 5600 darboğaz yapmaz bazı oyunlarda çok az yapar. 2K ya geçtiğiniz zamanda kesinlikle hiçbir darboğaz olmaz.

1080p monitör ile gideceksen ve bütçen yetiyorsa 5800x3D alman daha iyi olur.
açıkçası bütçe ayırabilirim. ama 2 işlemci arasında yaklaşık 4 bin liralık fark var. bu fiyat değer mi? 2 k ya geçiş yaptığım ya da yapmadığım durumlarda performans olarak nasıl fark olur merak ediyorum. inceleme videolarına baktığım nedense anlayamadım değerler farklı farklı geldi videolarda. bazılarında az bazılarında uçurum

Açıkçası bütçe ayırabilirim. Ama 2 işlemci arasında yaklaşık 4 bin liralık fark var. Bu fiyat değer mi? 2 k ya geçiş yaptığım ya da yapmadığım durumlarda performans olarak nasıl fark olur merak ediyorum. İnceleme videolarına baktığım nedense anlayamadım değerler farklı farklı geldi videolarda. Bazılarında az bazılarında uçurum

1080p de fark var eğer ileride 6700XT'den RTX 40 veya RX7000 serisine geçerim diyorsan 5600 darboğaz yiyecektir yani sana bağlı bunu da alabilirsin sepette 3800 civarına geliyor 5700x

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı