6700K bilgisayarda aniden donma sorunu

soul

Kilopat
Yer
İstanbul
Vatan biligayardan toplatmış olduğum bilgisayarımda son 1 ay içerisinden aniden donmalar oluyor. Günde 6-7 saat oyundayken herhangi bir takılma yada kasma olmuyorken CPU sıcaklığı 60-70 derece arasında da değişiyor. Fakat bilgisayar boştayken yada film ,dizi izlerken birden donuyor ve klavye ve fare hiç bir şekilde cevap vermiyor. Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • İşlemci i7 6700k 4.0Ghz 8mb
  • Anakart M5 Z170 soket 1151 DDR4 3600Mhz Z170A gamıng M5
  • Ram corsaır 16gb Ddr4 3000Mhz cl15
  • Ssd 256 gb pro m.2
  • Güç kaynağı Xıgmatek 80 plus 1050w
  • Sıvı soğutma corsaır hydro H110i Gtx
  • Harddısk 2 tb sata 3.0 64 mb 7200Rpm
  • Ekran kartı evga gtx 1080

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır mavi ekran hatası vermedi,yazdığınız gibi bios'u güncelleyip sıfırladım ama sorunum hala devam ediyor.XMP kullanmıyorum kapalı

Hayır mavi ekran hatası vermedi,yazdığınız gibi bios'u güncelleyip sıfırladım ama sorunum hala devam ediyor.XMP kullanmıyorum kapalı

i5 6500 ve RX 480 Bilgisayar Donma Sorunu
Aynı sorun bendede mevcut. Pc aniden donunda hiç bi şekilde geri gelmiyor, anca power tuşuna basılı tutup kapatıp tekrar açmak zorun kalıyorum. Sorun neyde bende çözemedim.

İşletim sisteminiz nedir? Görev yöneticisinden arka planda çalışan uygulamalarınıza detaylıca bakın. Göze yabancı gelen uygulamayı sisteminizden kaldırın. (Toolbar vs.) Mümkünse sistemi güvenli modda minimum yarım gün kadar donmasına sebep olan film, dizi vs. izleyin. Eğer sıkıntı yapmaz ise mutlaka arkaplan uygulaması yada virüstür. Lisanslı bir Kaspersky Antivirüs yazılımıyla detaylı tarama yapın. Hiç biri olmuyor ise işletim sisteminizi değiştirin birde öyle deneyin. Bunlardan biri mutlaka sonuç verecektir.

İşletim sistemim windows 10 64 bit kullanıyorum,virüs kaynaklı donmaya sebep olabileceğini düşündüğüm için 3 4 defa temiz kurulum yaptım ama yine aynı hatayı verdi.Bir hafta önce anakart,ekran kartı,ram ler ve ssd servise gönderdim

Aynı sorunu bende yaşıyordum. Eğer Windows 10'u crackli kullanıyorsanız o yapabiliyor.

Aynı sorunu bende yaşıyordum. Eğer Windows 10'u crackli kullanıyorsanız o yapabiliyor.[/QUOTE
Sistemi toplarken Windows 10 orjinal almıştım.

4 adat parçayı servise göndermiştim. SSD iade kabul etmişler. SSD olarak Samsung 850 EVO 250GB kullanıyordum. Sistem özelliklerim yazıyor. Bu sisteme uygun SSD tavsiye edebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…