Çözüldü 6700K için termal macun tavsiyesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bonjour

Megapat
Daha fazla  
İşlemci için iyi bir F/P termal macuna ihtiyacım var, sadece Intel 6700K işlemci için kullanacağım. Tavsiyeniz nedir? Katı soğutucu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Termal macunlarda en önemli özellik ısı iletkenlik katsayısı. Birimi W/mK, sembolü k. Yüksek olması daha avantajlıdır. İletkenliği ne kadar büyükse soğutma bloğuna bir o kadar fazla ısı iletir.

Cooler Master Mastergel Maker (k=11)
Cooler Master Mastergel Pro (k=8)
Cooler Master Mastergel Regular (k=5)
Arctic MX-4 (k=8.5)
Xigmatek Xi-3 HDT (k=9.1)
Xigmatek Powerful (k=5)
Thermal Grizzly Kryonaut (k=12.5) (Türkiye'de var mı bilmiyorum belki yurt dışı sipariş ile getirilebilir.)

Tavsiye edebileceklerim bunlar. Bütçe belirtmediğiniz için fiyat bandına sınır getirmedim. Siz bütçenize göre birini tercih edebilirsiniz. Bunlardan birini almayacak bile olsanız ısı iletim katsayısı en az 5 W/mK olan bir macun alın. Teknik özelliklerde "Thermal Conductivity" olarakta geçer.
Termal macunlarda en önemli özellik ısı iletkenlik katsayısı. Birimi W/mK, sembolü k. Yüksek olması daha avantajlıdır. İletkenliği ne kadar büyükse soğutma bloğuna bir o kadar fazla ısı iletir.

Cooler Master Mastergel Maker (k=11)
Cooler Master Mastergel Pro (k=8)
Cooler Master Mastergel Regular (k=5)
Arctic MX-4 (k=8.5)
Xigmatek Xi-3 HDT (k=9.1)
Xigmatek Powerful (k=5)
Thermal Grizzly Kryonaut (k=12.5) (Türkiye'de var mı bilmiyorum belki yurt dışı sipariş ile getirilebilir.)

Tavsiye edebileceklerim bunlar. Bütçe belirtmediğiniz için fiyat bandına sınır getirmedim. Siz bütçenize göre birini tercih edebilirsiniz. Bunlardan birini almayacak bile olsanız ısı iletim katsayısı en az 5 W/mK olan bir macun alın. Teknik özelliklerde "Thermal Conductivity" olarakta geçer.

Çözüm
Cooler Master Mastergel Maker ile Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas arasında ne kadarlık bir fark var acaba?

@Safa-TR Thermal Grizzly Kryonaut bayağı pahalı, çok da bir fark yaratacağını düşünmediğim için gereksiz bence. TR'de 197TL'ye var. Amazon'dan 180TL'ye geliyor. Diğerleri ile arasında en az 110-120TL fark var.

Şu an çok kafama yatan Arctic MX-4 2019 oldu, öte yandan Cooler Master Mastergel Maker'da ilgimi çekmiyor değil.

En iyi Cooler Master ürünü "Cooler Master Mastergel Maker Nano Partiküllü Termal Macun" bu ürün Arctic MX-4'den daha fazla W/m-K değerine sahip yani soğutma anlamında bir tık daha üst satın alırken bunlara dikkat etmenizi öneririm.

Kağıt üzerindeki değerlerden ziyade kullanıcı yorumlarını daha çok dikkate alıyorum. Mesela Arctic MX-4'e daha uzun ömürlü diyorlar. Hal böyle olunca uzun ömür ve uygun fiyata karşı daha iyi performans arasında seçim yapmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…