6700k işlemci ve RX480 ekran kartlı sistem toplama

audeyay

Hectopat
Daha fazla  
Hocam ben 6700k işlemci ve RX480 ekran kartlı bir sistem toplayacağım. Duruma göre GTX1060 da alabilirim. Kullandığım monitör BenQ GL2460HM, 1080P 2ms 60hz bir monitör. Sormak istediğim soru;
  • Dediğiniz gibi bir sıkıntı yaşar mıyım ?
  • Monitörün 60hz olması oyunlarda alacağım FPS'nin 60'ı geçtiği zaman, yani bir oyundan alacağım 70 FPS boşa mı gidiyor, gereksiz mi oluyor? Pek bilgim yok açıklarsanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@audeyay Darboğaz olmaz. İ5 serisi işlemci alman daha ucuz bir çözüm olacaktır, o işlemci çok pahalı oyun bilgisayarı için. Oyunlarda en fazla 60 FPS gösterebilir monitörün. 70 FPS almak da güzel, en azından FPS dalgalanmalarında 60'ın aşağısına düşmez ve çok akıcı bir oyun deneyimi sunar. 90-100 FPS almak gereksiz.

@audeyay Darboğaz olmaz. İ5 serisi işlemci alman daha ucuz bir çözüm olacaktır, o işlemci çok pahalı oyun bilgisayarı için. Oyunlarda en fazla 60 FPS gösterebilir monitörün. 70 FPS almak da güzel, en azından FPS dalgalanmalarında 60'ın aşağısına düşmez ve çok akıcı bir oyun deneyimi sunar. 90-100 FPS almak gereksiz.
Cevabınız için teşekkür ederim, işlemcimi mühendistlik programlarını kullandığım için 6700k seçtim. Kullandığım programlar CPU ile çalıştığı için almışken en iyisini alayım dedim. Ama aynı zamanda da oyunda oynayacağım için bu soruyu sorma gereği duydum :)

Sanırım aralarındaki tek fark birisinin 21.5'' birisinin 23.6'' olması :D
Ekran ölçüsü çok fark ettiriyor.Sana ekran olarak tavsiyem benimde 2 hafta önce aldığım BenQ GL2460HM modeli, 24'' 2 ms 60 hz full hd bir monitör, HDMI, DVI, VGA, ve mikrofon giriş çıkışı olan gayen portatif güzel bir monitör, yabancı incelemelere bakabilirsiniz. Ben 580 TL'ye VATAN dan almıştım. Şuanda 640 TL olması gerekiyor fakat hepsiburadan.com 'dan 550 civarı bulabilirsiniz :)
Diğer öneriler ise;
RX480 ile çoğu oyunda zaten 75 FPS'i göremezsin stabil olarak, bence 60HZ işini görür ama yinede sen bilirsin :) 24'' 75HZ bir monitör seç o zaman bir öneride bulunamıyorum kullanmadığım için :)

Son düzenleme:
Ekran ölçüsü çok fark ettiriyor.Sana ekran olarak tavsiyem benimde 2 hafta önce aldığım BenQ GL2460HM modeli, 24'' 2 ms 60 hz full hd bir monitör, HDMI, DVI, VGA, ve mikrofon giriş çıkışı olan gayen portatif güzel bir monitör, yabancı incelemelere bakabilirsiniz. Ben 580 TL'ye VATAN dan almıştım. Şuanda 640 TL olması gerekiyor fakat hepsiburadan.com 'dan 550 civarı bulabilirsiniz :)
60 Hz işime yaramaz 75 Hz lazım bana RX 480'e ayıp etmiş olurum :D

Vermiş olduğum cevabı güncelledim, düzeltmelerde bildirim gelmiyordu sanırım bu mesajım bildirim gibi olsun :p
RX480'i çok aşağıda görüyorsun dostum. Çoğu oyunda Ultra'da bile 60 FPS üstünde rahatlıkta oynatabilir. Ayrıca sistem önerisini kime yazdın pek anlamadım :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı