volkanFB
Hectopat
Daha fazla
Merhaba O.C işlemi yapıyorum görüş ve önerilerinize ihtiyacım var.
Sistem Bileşenlerim
➤MOTHERBOARD ➠ MSI Z170A GAMING M7 1151
➤GPU ➠ MSI GTX 980Ti GAMING 6GB
➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤RAM ➠ Corsair Vengeance 16GB(2x8) DDR4 3200Mhz
➤COOLING ➠ Corsair Hydro Series H80i GT Liquid Cooling ➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤CASE ➠ Gigabyte Sumo Y 700W(Cougar)
Arkadaşlar videodaki işlemleri sırasıyla adım adım uyguladım.
-4.9 mavi ekran
-4.8 mavi ekran
-4.7 auto ayarlar = prime95 de mavi ekran
-4.7 manuel voltaj = 1.550'e cektim ekran yemedim fakat prime95'de sistem dondu
-4.6 auto ayarlar auto voltaj = ekran yedim
-4.6 manuel voltaj 1.450'e çektim prime95 testi 30 dakikadır açık şuan için sorun yok...
Sıcaklık 70-85 derece arası gidip geliyor.
Sıcaklık vb değerlere gözatmanız adına screenshot koyuyorum.Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Sistemimin stabil olduğunu nasıl anlarım ?
Sıcaklık değerleri normal midir?
Prime95 testini ne kadar süre açık tutmalıyım ?
Prime95 testi sonuçlandıktan sonra yapmam gereken testler sırasıyla hangileri olmalıdır ?
MSI Gaming APP uygulaması açılmıyor.
@Ali Güngör @Recep Baltaş @JaroxJamaica @BilgisayarKurdu
Sistemi biostan bu manuel ayarlar ile stabil hale getirdim sanırım.
Sadece CPU Ratio= 46 ve CPU Core Voltage = 1.450 yaptım birde ram frekansım 3200mhz oldugu için DRAM Frequency =3200mhz yaptım başka herhangi bir ayara dokunmadım.
100 dakikalık Prime95 testi yaptım. Hata donma veya mavi ekran almadım. Msi Command Centerda CPU sıcaklığını 65-85 derece arasında değiştiğine şahit oldum.
Aida64 testlerini yaptım. Test sonuçlarını ufak bir video haline getirdim.
Bu işlemlerden sonra 4.7ghz denemesi için BIOS ayarlarını sıfırladım. Sonrasında CPU Ratio = 47 Core Voltage =1550 ayarları ile windowsu açtım. Prime95 testinin 10.dakikasında mavi ekran yedim ve tekrar yukarıdaki ayara getirdim. Suan kanımca stabilitesini sağladığım ayarlara döndüm tekrardan Prime95 testi yapmalı mıyım ? 100 dakikalık prime95 testi yaptığımı söylemiştim sizce bu yeterli mi sistemim stabil mi ? Msi Command Center'ın Game Boost ayarları kapalı olarak gözüküyor bunun nedeni sanırım o.c işlemini manuel olarak yapmam programda değişiklik yapmam gerekiyor mu ? Son olarak MSI Gaming App uygulaması çalışmıyor açtığım zaman simge durumunu küçülüyor ve mouse'u üzerine götürdüğümde kayboluyor sorun nedir ne yapmam gerekir ?
Sistem Bileşenlerim
➤MOTHERBOARD ➠ MSI Z170A GAMING M7 1151
➤GPU ➠ MSI GTX 980Ti GAMING 6GB
➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤RAM ➠ Corsair Vengeance 16GB(2x8) DDR4 3200Mhz
➤COOLING ➠ Corsair Hydro Series H80i GT Liquid Cooling ➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤CASE ➠ Gigabyte Sumo Y 700W(Cougar)
Arkadaşlar videodaki işlemleri sırasıyla adım adım uyguladım.
-4.9 mavi ekran
-4.8 mavi ekran
-4.7 auto ayarlar = prime95 de mavi ekran
-4.7 manuel voltaj = 1.550'e cektim ekran yemedim fakat prime95'de sistem dondu
-4.6 auto ayarlar auto voltaj = ekran yedim
-4.6 manuel voltaj 1.450'e çektim prime95 testi 30 dakikadır açık şuan için sorun yok...
Sıcaklık 70-85 derece arası gidip geliyor.
Sıcaklık vb değerlere gözatmanız adına screenshot koyuyorum.Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Sistemimin stabil olduğunu nasıl anlarım ?
Sıcaklık değerleri normal midir?
Prime95 testini ne kadar süre açık tutmalıyım ?
Prime95 testi sonuçlandıktan sonra yapmam gereken testler sırasıyla hangileri olmalıdır ?
MSI Gaming APP uygulaması açılmıyor.
@Ali Güngör @Recep Baltaş @JaroxJamaica @BilgisayarKurdu
Sistemi biostan bu manuel ayarlar ile stabil hale getirdim sanırım.
Sadece CPU Ratio= 46 ve CPU Core Voltage = 1.450 yaptım birde ram frekansım 3200mhz oldugu için DRAM Frequency =3200mhz yaptım başka herhangi bir ayara dokunmadım.
100 dakikalık Prime95 testi yaptım. Hata donma veya mavi ekran almadım. Msi Command Centerda CPU sıcaklığını 65-85 derece arasında değiştiğine şahit oldum.
Aida64 testlerini yaptım. Test sonuçlarını ufak bir video haline getirdim.
Bu işlemlerden sonra 4.7ghz denemesi için BIOS ayarlarını sıfırladım. Sonrasında CPU Ratio = 47 Core Voltage =1550 ayarları ile windowsu açtım. Prime95 testinin 10.dakikasında mavi ekran yedim ve tekrar yukarıdaki ayara getirdim. Suan kanımca stabilitesini sağladığım ayarlara döndüm tekrardan Prime95 testi yapmalı mıyım ? 100 dakikalık prime95 testi yaptığımı söylemiştim sizce bu yeterli mi sistemim stabil mi ? Msi Command Center'ın Game Boost ayarları kapalı olarak gözüküyor bunun nedeni sanırım o.c işlemini manuel olarak yapmam programda değişiklik yapmam gerekiyor mu ? Son olarak MSI Gaming App uygulaması çalışmıyor açtığım zaman simge durumunu küçülüyor ve mouse'u üzerine götürdüğümde kayboluyor sorun nedir ne yapmam gerekir ?
Son düzenleyen: Moderatör: