6700K Overclock mavi ekran sorunu

volkanFB

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba O.C işlemi yapıyorum görüş ve önerilerinize ihtiyacım var.

Sistem Bileşenlerim
➤MOTHERBOARD ➠ MSI Z170A GAMING M7 1151
➤GPU ➠ MSI GTX 980Ti GAMING 6GB
➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤RAM ➠ Corsair Vengeance 16GB(2x8) DDR4 3200Mhz
➤COOLING ➠ Corsair Hydro Series H80i GT Liquid Cooling ➤CPU ➠ INTEL i7 6700K
➤CASE ➠ Gigabyte Sumo Y 700W(Cougar)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar videodaki işlemleri sırasıyla adım adım uyguladım.
-4.9 mavi ekran
-4.8 mavi ekran
-4.7 auto ayarlar = prime95 de mavi ekran
-4.7 manuel voltaj = 1.550'e cektim ekran yemedim fakat prime95'de sistem dondu
-4.6 auto ayarlar auto voltaj = ekran yedim
-4.6 manuel voltaj 1.450'e çektim prime95 testi 30 dakikadır açık şuan için sorun yok...
Sıcaklık 70-85 derece arası gidip geliyor.
Sıcaklık vb değerlere gözatmanız adına screenshot koyuyorum.Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Sistemimin stabil olduğunu nasıl anlarım ?
Sıcaklık değerleri normal midir?
Prime95 testini ne kadar süre açık tutmalıyım ?
Prime95 testi sonuçlandıktan sonra yapmam gereken testler sırasıyla hangileri olmalıdır ?
MSI Gaming APP uygulaması açılmıyor.
sadasdasdsa.jpg

@Ali Güngör @Recep Baltaş @JaroxJamaica @BilgisayarKurdu

Sistemi biostan bu manuel ayarlar ile stabil hale getirdim sanırım.
12656009_10206551451759187_1623655423_o.jpg

Sadece CPU Ratio= 46 ve CPU Core Voltage = 1.450 yaptım birde ram frekansım 3200mhz oldugu için DRAM Frequency =3200mhz yaptım başka herhangi bir ayara dokunmadım.

100 dakikalık Prime95 testi yaptım. Hata donma veya mavi ekran almadım. Msi Command Centerda CPU sıcaklığını 65-85 derece arasında değiştiğine şahit oldum.
prime95100dk4600mhz.jpg

Aida64 testlerini yaptım. Test sonuçlarını ufak bir video haline getirdim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemlerden sonra 4.7ghz denemesi için BIOS ayarlarını sıfırladım. Sonrasında CPU Ratio = 47 Core Voltage =1550 ayarları ile windowsu açtım. Prime95 testinin 10.dakikasında mavi ekran yedim ve tekrar yukarıdaki ayara getirdim. Suan kanımca stabilitesini sağladığım ayarlara döndüm tekrardan Prime95 testi yapmalı mıyım ? 100 dakikalık prime95 testi yaptığımı söylemiştim sizce bu yeterli mi sistemim stabil mi ? Msi Command Center'ın Game Boost ayarları kapalı olarak gözüküyor bunun nedeni sanırım o.c işlemini manuel olarak yapmam programda değişiklik yapmam gerekiyor mu ? Son olarak MSI Gaming App uygulaması çalışmıyor açtığım zaman simge durumunu küçülüyor ve mouse'u üzerine götürdüğümde kayboluyor sorun nedir ne yapmam gerekir ?
cccccccccccccccc.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Skylake ile başarılı O.C atmılmış bile olsa Prime testi yaptığın için sistem mavi ekran verebilir. Firmalar bununla ilgili BIOS güncellemesi çıkartıyor yavaş yavaş. Gigabyte çıkarttı birçok anakart modeli için. O.C ile ilgili mavi ekran hatalarının sebebi, genelde yanlış verilen O.C olmuştur. Zira ben bu sisteme uzun yıllar O.C atmanıza gerek bile duymuyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı