6700K sistemde Q-code 55 hatası

onurözökten

Hectopat
Daha fazla  
@Recep Baltaş

Merhabalar Q code 55 hatası alıyorum anakartım ASUS Maximus VIII Hero 6700k işlemci. Dram ışığı yanıyor 3 adet birbirinden farklı RAM denedim kit RAM ve jumper değiştirmeyi denedim farklı slotları denedim fakat 55 hatası geçemiyorum ve monitöre görüntü gelmiyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Genelde bu sorunun RAM kaynaklı olduğu belirtilmiş. CPU soketini de kontrol edin. İçinde yamuk pin falan var mı diye bakın. RAM ve CPU için OC varsa geri alıp deneyebilirsiniz.

Jumper değiştirmeyi denedim dediğiniz BIOS sıfırladınız değil mi BIOS jumper kullanarak? Normalde RAM'ler sistemde sıkıntısız çalışıyordu birdenbire mi gitti?
ASUS USB flash back özelliği var diyor o anakartta. Sistem açılmasa bile BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Jumper değiştirmeyi denedim dediğiniz BIOS sıfırladınız değil mi BIOS jumper kullanarak? Normalde RAM'ler sistemde sıkıntısız çalışıyordu birdenbire mi gitti?
ASUS USB flash back özelliği var diyor o anakartta. Sistem açılmasa bile BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Flash güncelleme için tuşa basıyorum fakat ışığı yanmıyor ve Q code değişmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru siteden doğru BIOS'u indirdiğinizden, flash belleği FAT32 formatında formatladığınızdan, BIOS dosyasının adını M8H.CAP olarak değiştirdiğinizden ve doğru USB portuna taktığınızdan emin misiniz?
Bir de sorduğum diğer sorulara da cevap verirseniz daha iyi olur.

Doğru siteden doğru BIOS'u indirdiğinizden, flash belleği FAT32 formatında formatladığınızdan, BIOS dosyasının adını M8H.CAP olarak değiştirdiğinizden ve doğru USB portuna taktığınızdan emin misiniz?
Bir de sorduğum diğer sorulara da cevap verirseniz daha iyi olur.

FAT32 çevirmedik anakart bana böyle geldi yurt dışından arkadaşım getirdi pinlere yakından bakınca bazıları içeri eğikdi düzelttim şimdi A2 hatası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam düzeldiğine emin misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı