6700XT Nitro ani GPU kullanımı düşüşü nasıl engellenir?

• Konuyu başlatan neavlof
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 224

neavlof

Femtopat
Daha fazla  
  • 6700XT Nitro.
  • i7 11700F.
  • 16 GB Ballistix 3200Hz.
  • 16 GB Kingston 3200Hz.
  • H510M Gigabyte anakart.
  • PSU. Bilmiyorum.
Çok oyun oynamıyorum sadece 2 oyun oynuyorum.
CS2.
Dust 2 200 FPS hissiyat kötü ve FPS 150'lere kadar iniyor ateş edince.
  • GPU kullanımı 80 ama 40'a kadar düşüyor (full duşuk ayar)
  • CPU kullanımı 40 50 civarı geziyor.
  • Sistem 48 derece çalışıyor.
  • Windows optimize.
  • Güç ayarlari yapili.
  • BIOS güncel.
  • AMD güncel.
  • BIOS ayarlari işlemci overclock 4.9 ama bir şey değişmiyor.
AMD overclock GPU yapsam 2800MHz kadar yapabiliyorum fazlası olunca ekran gidiyor ve ekran kart çalışmayı bırakıyor.
2150 VRAM sabit çalışıyor.
+15 enerjide yaptim değişim yok.
XMP yapılı ve RAM'lar Dual çalışıyor. Önceden Ballistix vardi FPS daha da düşüktü. Kingston aldim biraz daha iyi oldu ama FPS düşmesi devam. Ne yapsam bilemedim. Artik ısınmasını, zorlanması istiyorum. 48 derece çalışıyor.
180 Hz 1080p monitör.

• 6700XT Nitro.
  • i7 11700F.
  • 16 GB Ballistix 3200Hz.
  • 16 GB Kingston 3200Hz.
  • H510M Gigabyte anakart.
  • PSU. Bilmiyorum.
Çok oyun oynamıyorum sadece 2 oyun oynuyorum.
CS2.
Dust 2 200 FPS hissiyat kötü ve FPS 150'lere kadar iniyor ateş edince.
  • GPU kullanımı 80 ama 40'a kadar düşüyor (full duşuk ayar)
  • CPU kullanımı 40 50 civarı geziyor.
  • Sistem 48 derece çalışıyor.
  • Windows optimize.
  • Güç ayarlari yapili.
  • BIOS güncel.
  • AMD güncel.
  • BIOS ayarlari işlemci overclock 4.9 ama bir şey değişmiyor.
AMD overclock GPU yapsam 2800MHz kadar yapabiliyorum fazlası olunca ekran gidiyor ve ekran kart çalışmayı bırakıyor.
2150 VRAM sabit çalışıyor.
+15 enerjide yaptim değişim yok.
XMP yapılı ve RAM'lar Dual çalışıyor. Önceden Ballistix vardi FPS daha da düşüktü. Kingston aldim biraz daha iyi oldu ama FPS düşmesi devam. Ne yapsam bilemedim. Artik ısınmasını, zorlanması istiyorum. 48 derece çalışıyor.
180 Hz 1080p monitör.

Tek CS 2 de mı oluyor? CS 2 kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Benim sistemin %30-40'ını falan kullanıyordu ve FPS düşüşü yapıyordu.

Farklı bir driver kullanmayı deneyin isterseniz. Bazen fark yapabiliyor hocam.
Farklı bir drivermi yani böyle şeylerden fazla anlamamda amd başka sürümümü kullanayım

Adrenalin yazılımdan CS 2'de minimum frekansı yükseltip bir deneyebilirsiniz.
En son 500 den 1500 ile denediğmde dahada fazla drop almıştım ama tekrar deneyeceğim psu yada anakart ile ilgili bir sorun varımdır sizce ekran kartı 140w max kullandı şuana kadar

Farklı bir drivermi yani böyle şeylerden fazla anlamamda AMD başka sürümümü kullanayım.

Hocam driverların birçok sürümü var. En son sürüm mu kullanıyorsunuz bilmiyorum da biraz daha eskileri deneyebilirsiniz DDU ile silip internetten biraz daha stabil eski bir sürüm bakabilirsiniz. Kesin çözüm sayılmaz ama etkisi olabiliyor.

Hocam driverların birçok sürümü var. En son sürüm mu kullanıyorsunuz bilmiyorum da biraz daha eskileri deneyebilirsiniz DDU ile silip internetten biraz daha stabil eski bir sürüm bakabilirsiniz. Kesin çözüm sayılmaz ama etkisi olabiliyor.
2.9 lu birşey var yeni geldi 1 2 hafta olmadı önceki sürümde biraz daha iyiydi ama yine drop vardi onu deneyeceğim o zaman

Adrenalin yazılımdan CS 2'de minimum frekansı yükseltip bir deneyebilirsiniz.
Denedim 1500 mhz aldim inferno alıştırma 270 fps bir mide gidiyorum ateş ediyorum 150

Farklı bir drivermi yani böyle şeylerden fazla anlamamda AMD başka sürümümü kullanayım.

En son 500'den 1500 ile denediğmde daha da fazla drop almıştım ama tekrar deneyeceğim PSU'ya da anakart ile ilgili bir sorun var mıdır sizce ekran kartı 140W Max kullandı şu ana kadar.

Eğer varsa iyi optimize bir oyunda biraz test edin ,GTA 5 falan olabilir, yine böyle şeyler oluyor mu çünkü CS 2 sıkıntılı.

Eğer varsa iyi optimize bir oyunda biraz test edin ,GTA 5 falan olabilir, yine böyle şeyler oluyor mu çünkü CS 2 sıkıntılı.
Yani faceit dışında hiçbir oyun oynamıyorum diğer oyunlarda iyi fps alsa pek etkilemez beni

Hocam önerebileceğiniz sürüm varmı tek tek tüm sürümleri denemesem

Technopat Haberler

Geri
Yukarı