İyi günler herkese, ben yaklaşık 2 sene öncesinde oyun oynama niyetiyle hazır toplama bilgisayar almıştım özelliklerini aşağıda belirttim. Oyun oynamak için hem zamanımın olmaması hem de artık o kadar ilgimi çekmemesi ve programlamayla uğraşmanın artık daha çok ilgimi çekmesi, atölye ve kütüphaneye düzenli olarak gitmemden ötürü daha kompakt bir sisteme ihtiyacım olduğunu düşünüyorum fakat yeni çıkan öğrencilere vergi muafiyeti olayı olsun, piyasanın tekrar yükseleceği söylentisi olsun birçok soru takıldı aklıma. Sorularım şu şekilde:
1- Sistemi ne kadar fiyata satmalıyım?
2- Satarsam yenisine bir an önce geçmem gerekeceğinden vergi muafiyetini veya piyasanın yükselmesini beklemek daha mı mantıklı olur?
3- Vergi muafiyeti gelirse bilgisayar fiyatları düşeceğinden satmam zorlaşır mı?
4- Dizüstüne geçmem ne kadar mantıklı?
Bu da sistem özellikleri:
-Ryzen 5 5600X.
-6700XT
-ASUS B450M K 2
-Team M.2 500 SSD.
- G.Skill Ripjaws 3200MHz 2x8 RAM.
-Dandik Gamepower kasa.
-Dandik Gamepower PSU. 750W +80 Bronz (yersen) (ama bir sorununu görmedim)
-Dandik ama "underrated" kule tipi işlemci hava soğutucu.
-Çok nadiren kullandım diyebiliriz derslerden fırsat bulamadım sadece günlük kullanım yani
Yardımcı olur musunuz?
1- Sistemi ne kadar fiyata satmalıyım?
2- Satarsam yenisine bir an önce geçmem gerekeceğinden vergi muafiyetini veya piyasanın yükselmesini beklemek daha mı mantıklı olur?
3- Vergi muafiyeti gelirse bilgisayar fiyatları düşeceğinden satmam zorlaşır mı?
4- Dizüstüne geçmem ne kadar mantıklı?
Bu da sistem özellikleri:
-Ryzen 5 5600X.
-6700XT
-ASUS B450M K 2
-Team M.2 500 SSD.
- G.Skill Ripjaws 3200MHz 2x8 RAM.
-Dandik Gamepower kasa.
-Dandik Gamepower PSU. 750W +80 Bronz (yersen) (ama bir sorununu görmedim)
-Dandik ama "underrated" kule tipi işlemci hava soğutucu.
-Çok nadiren kullandım diyebiliriz derslerden fırsat bulamadım sadece günlük kullanım yani
Yardımcı olur musunuz?