6700XT sistemde GPU kullanımında ani düşüş oluyor

borabora

Zeptopat
Daha fazla  
Amd 24.1.1 güncellemesi geldiğinden beri çeşitli oyunlarda GPU kullanımı 0-20 arasında düşüyor ve anlık fps droplarına neden oluyor. Nedenini anlamış değilim kasamı çok iyi soğutuyorum 4 fan kullanıyorum artı CPU soğutucu kullanıyorum piyasanın en iyilerinden 60 dereceyi görmüyor GPUda oyunlarda 60-70 dereceye zor çıkıyor sistemimde yeni daha 6 aylık. Sorunu yaşayan yada nedenini bilen varsa çok sevinirim.
Sistemim:

6700XT 12GB
RYZEN 5 5600
A520M-K V2
16 GB RAM
512GB SSD

SSD Doluluğundan kaynaklanabilir mi acaba?(35 GB Boş yer kalmış)

Bu sorunu ben de yaşadım 6650XT var bende de eski sürüme geri dönmeni öneriyorum dönünce düzeldi ben de saat hızı vb veriler aniden düşüp yükseliyordu DDU ile eski sürüme döndüm düzeldi. Stuttering olarak geçiyor sorun.

23.12.1 Siteden indirip düşürdüm ama sorun geçmiş gibi görünmüyor testlerimi yaptım aynı sonucu alıyorum. 24.1.1 Sürümünü bilgisayarımdan kaldırma yolu var mı acaba

23.11.1'e Düşmeyi denemeli miyim?

23.11.1'e göre FPS kaybı var diye biliyorum.
Şimdi baktım 5 10 fps farkı var evet 5 10 fps için eski sürüme dönmeye gerek yok diye düşünüyorum.

23.12.1 siteden indirip düşürdüm ama sorun geçmiş gibi görünmüyor testlerimi yaptım aynı sonucu alıyorum. 24.1.1 sürümünü bilgisayarımdan kaldırma yolu var mı acaba?

23.11.1'e düşmeyi denemeli miyim?

İlk olarak buradaki program ile sürücüyü tamamen kaldır ve sonra tekrardan 23.12.1 sürümünü indirip kurarsan daha temiz bir kurulum olur.

Düzelmedi DDU kullanarak eski sürücümü silip 23.11.1 indirdim fakat hala gpu kullanımı çok düşük kalıyor

Edit: SSD de yer kalmadığı için kasıyormuş 100 gb boş yer açtım şimdi sıkıntısız kullanıyorum hiç donmuyor yinede yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı